Seasons after Fall

Halomra öltük az orkokat, lefegyvereztünk már minden terroristát, és milliószor megmentettük a világot. Nem csoda, ha annyi játékbeli akció után az ember felkapja fejét egy művészi elemekkel telespékelt platformerre!

Focus Home Interactive több remek játékot hozott már létre, gondoljunk csak a Styxre, vagy a Cities XXL-re. Legújabb alkotásuk, a Seasons after Fall egy igazi relaxációs játék. Az első képkockák után hamar megdobbanhat a szívünk, hiszen a gyönyörű kivitelezés művészi magasságokat ér el. Főszerepben egy róka áll, akinek a megjelenése hihetetlenül bájos. De ez a jelző igaz minden karakterre, sőt a tájakra is.

seasons_after_fall_2.jpg

A történet szerint a kíváncsi róka hősünk egy fontos küldetés részesévé válik. A későbbiekben fel kell ébresztenünk az Évszakok Őrzőit, valamint végre kell hajtanunk az Évszakok Rituáléjait. A metaforákkal teli, egyszerű sztori inkább kellemes adalékanyagként szolgál, ne számítsunk eposzi csavarokra.
Viszont külön bekezdést érdemel a játék zenéje. A hangjegyek önálló életre kelnek, és már önmagukban is külön díjat érdemelnének. A relaxációs hatásért a megjelenés mellett mindenképpen a zene felelős. Most komolyan, csukjátok be a szemeteket, és indítsátok el a lenti számot! A stressz hamar tovaszáll, ezt megígérhetem!

A játékmenet eléggé hajaz a Metroid szériára. Kedves rókánk speciális képessége, hogy meg tudja változtatni az évszakokat. Ezeknek hatására a környezetben is változások állnak be. , például télen megfagy a víz, ezáltal új helyeket érhetünk el. Az új képességek birtokában egyre több helyre jutunk el, miközben a narráció természetesen folyamatosan alátámasztja az utazásunkat. Természetesen ahogy haladunk a játékban, egyre összetettebb feladványokat kell megoldanunk, amelynek minden esetben a kulcsa a képességeinkben rejlik. Mivel nincs harc, sem a klasszikus gyűjtögetés, mint azt megszokhattuk a legtöbb platformerben, ezért a fejlesztők folyamatosan csavaros logikai és ügyességi kihívásokkal kötik le a játékost.

seasons_after_fall_3.jpg

A játékot 15 euróért megvehetjük Steamen, ahol nagyon pozitív értékeléseket kapott. Szerencsére a játék támogatja a különböző játékvezérlőket és kontrollereket, aminek használatát én is szívből ajánlom, hisz platformerről beszélünk! Az angol mellett megtalálható a német és francia szinkronhang is, az utóbbiba mindenképp hallgassatok bele, igazán elképesztő munkát végeztek ezen a részen is.

seasons_after_fall_4.jpg

Bár kissé alacsonynak tűnhet a 6-8 óra a játékidő, és az újrajátszási faktor is alacsony, a végén egy megható befejezéssel fog zárulni a történet. Harc nincs, meghalni nem lehet, kudarc élmény egyszerűen kizárva!
Fantasztikus játék, ajánlom mindazoknak, akik végre szeretnének elszabadulni az akció játékok nyújtotta feszültségtől és egy kis nyugalmat akarnak becsempészni a nappalijukba!

Érdekel a művészet és a kultúra további szegletei is? Akkor nézd meg a Kultúr Krimó blogot! Friss cikk minden hétfőn. www.kulturkrimo.blog.hu

2 komment