A horror, melyről nem tudod hogy egy rossz álom vagy egy rossz vicc-e

2015. november 18. írta: Sirandrish
Joe's Diner

joe.jpg

Joe Étkezdéje. Sok jóval nem kecsegtet igaz? Hát lássuk mit sikerült kihozniuk ebből a remeknek tűnő témából. A történetet nem szeretem előre felfedni, mert szerintem értelmét veszti a játék, viszont ezt... na majd erre visszatérek.
A játék egy nagyon igénytelen intróval kezdődik, ahol a főhős (azaz mi) elkezdi magyarázni a körülbelül ZS kategóriás filmeknek megfelelő történetet, miszerint a régi 7-es út mentén, a semmi közepén épült fel Joe Étkezdéje. Ezzel ugyan semmi gond nem is lenne, viszont itt jön az, amire senki sem számított és nem is számíthatott: az étkezde egy régi indián temetőre épült! Meglepő fordulat nem igaz?

joe2.jpg

Na de akkor folytatom. Nem elég, hogy indián temetőre épült az étkezde, sajna pont helyet ad két rettentő kemény törzsfőnöknek is, Komor Toll-nak és Kacagó Madár-nak! Ők ketten már életük során is utálták egymást és minden tőlük telhetőt megtettek annak érdekében, hogy egymás életét pokollá tegyék. Szerencsétlenségünkre Kacagó Madár halála után sem képes megnyugodni és még mindig elkövet mindent annak érdekében, hogy ősi ellenségét felbosszantsa. Minden este megpróbál az étteremben a lehető legnagyobb zajt csapni, hogy rég elhunyt riválisa halála után se nyugodhasson békében és ezt szeretnénk mi megakadályozni valahogy. Egy teljes hónapon át kell helyettesítenünk valakit az étkezdében; vélhetően Joe-t, de sajnos ez nem derül ki.

joe3.jpg

 Az "álláshirdetésben" csak ennyi szerepelt: "Takaríts le minden asztalt, és győződj meg róla hogy csend van az éjszakai műszakban"... Ezzel az útmutatással vághatunk bele újdonsült karrierünk felépítésébe. Vagyis ebben reménykedünk. A feladatunk annyi lesz, hogy éjszakáról-éjszakára le kell takarítanunk az asztalokat és törekednünk kell a lehető legnagyobb csendre. Minden egyes műszak reggel 6-ig tart, eddig kell az egyre több és több mosatlant és kajamaradékot a konyhában lévő kukába üríteni, különben végünk.
Igen ám, de más feladatunk is van. Mégpedig hogy a Kacagó Madár által generált zajokat elcsendesítsük. Ebből lesz néhány, ugyanis az étkezdének van két mosdója, konyhája, irodája és ki tudja még milyen része, ami tele van a legkülönfélébb zajkeltőkkel. Nem kell extra dolgokra gondolni, csak hétköznapi dolgokra. Van itt TV, telefon, jégautomata, kávéfőző, kézszárító, porszívó, zenegép és még sok más egyéb is. 

joe4.jpg

Tehát a takarítás mellett még hatástalanítanunk kell indián barátunk csínytevéseit is. A Kacagó Toll név nagyon helytálló, ugyanis minden kis huncutsága előtt kacag egyet (kb. mint Mardel abban a régi rajzfilmben). A csendre folyamatosan ügyelnünk kell, a mosatlanokat viszont elég pontban 6-ra eltüntetni. Az időt egyébként az étteremben fellelhető órákon tudjuk nyomon követni. Sokat ne tököljünk, hiszen ha pontban 06:00-ra nincs eltüntetve minden szemét, akkor azonnal Game Over!
A játék nem nehéz, mivel minden sikeres műszak/éjszaka után automatikusan ment egyet, így ha mondjuk a 4. éjszaka elrontunk valamit, akkor sem kell kétségbe esnünk, mert nem kell elölről kezdenünk.
És hát nagyjából itt a vége fuss el véle. Bevallom jómagam nem bírtam végigjátszani Joe Étkezdéjét, mert egész egyszerűen eluntam. Viszont nagyon érdekelt, hogy mi van akkor, ha letelik a 30nap, így hát utánanéztem. Tudjátok mi történik? Semmi! A minden műszak utáni töltőképernyő nem az étkezőbe dob vissza, hanem a stáblistát hozza be, még egy "Grat" képet se kapunk!

És hogy miért meséltem el a történetet? Mert ezt a játékot senkinek sem ajánlom! Csúnya, unalmas, értelmetlen és nevetséges! Ha az utcán ezreseket osztogatnak azzal a feltétellel, hogy legalább egyszer nézd meg ezt a játékot akkor TALÁN, de minden más esetben messziről kerülje el mindenki!

komment