Monochroma - A testvér platformer

A Monochroma egy film noir stílusú platfromer játék, ami egy testvérpár kalandjait kíséri nyomon, teletűzdelve kisebb-nagyobb puzzle feladatokkal. A fejlesztők a játékból szinte minden szöveget és jelet száműztek és a történetet igyekeznek vizuálisan elmesélni, ami korántsem egyszerű feladat.

monochroma_1.jpg

A játék képi világát főként a Limbo-hoz lehetne hasonlítani, azokkal a különbségekkel, hogy itt a környezet háromdimenziós, a szürke árnyalatai részletgazdagabbak és a helyenként a szürkeséget némi vörös igyekszik élénkebbé tenni. Az összhatás talán kissé komor, de ez nem szabad, hogy bárkit is elriasszon.

A játék zenéire is külön érdemes kitérni, amit a török Gevende banda készített, az 1950-es évek stílusában. Ez mondhatni logikus velejárója a film noir-nak. (Sajnos a jelenleg kiadott demó a játék zenei sokszínűségét sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudja.)
A játékból készült előzetes multi-platform demó bárki számára hozzáférhető, akinek pedig elnyerte a tetszését a demó az szavazhat a Steam Greenlighton rájuk.

A játék hivatalos oldala - tölthető demó itt:
http://www.monochromagame.com/

Mi már szavaztunk, most rajtad a sor!

Monochroma

Szavazz erre a játékra, hogy megjelenhessen a Steamen!

 

komment