Július 18-án érkezik iOS készülékekre a Plants vs. Zombies 2: It's About Time

A PopCap hétfői sajtóanyaga elsőre nem sok biztató hírrel kecsegtetett. A megjelenés most már pontosan be lett lőve, viszont a kezdeti hírek, hogy minden platformra kijön, tévesnek bizonyultak, első körben kizárólag iOS eszközökre érkezik. Természetesen elképzelhetetlen, hogy ne jelenjen meg minden platformra, hiszen a legsikeresebb PopCap játékról van szó, de úgy néz ki, július 18-án még nem mindenki élvezheti.

A videó eléggé menő lett, tisztában vannak az előző rész sikerével és nem csak egy újabb lerágott csontot akarnak a lelkes rajongóknak odadobni. Az új rész alaptörténete, hogy Crazy Dave egy időgéppel utazgat az időben a világ minden táján, ezáltal a már unalmassá játszott kerti pályák után, most rengeteg új tartalommal fog kiegészülni a második rész. A játékmenetről kiadott kép igen biztató, rendesen megmozgatta a fantáziámat. Igazából nagyon várom, csak jöjjön ki PC-re is.

Plants-vs-Zombies-2.jpg

A Plants vs. Zombies 2 ingyenes lesz és a mikrotranzakciós modellt fogja követni, amely a jól bevált módszer az iOS eszközökön. Hogy az asztali verzió is ingyenes lesz-e, azt még nem lehet tudni, de az lenne logikus, ha ott is az elvárt modellt használnák: 10 euró lenne a játék + vehetünk mellé pár olcsóbb DLC-t. A nagy kérdésre, hogy ez mennyire fog minket zavarni játék közben, arra a következőt írták: semennyire. Vásárlás nélkül is ugyanolyan élvezetet nyújt és nem lesz kevesebb tartalom. Kizárólag opcionális kiegészítők lesznek. Persze ne hagyjuk ki azt se, hogy most már az EA áll a háttérben, tehát bármit el lehet képzelni. Sajnos a Free 2 Play modellekben sokszor lehet keményen csalódni, például egy idő után annyira nehéz, hogy vagy abba hagyjuk, várunk és termelünk vagy fizetünk. A ritkább esett, hogy tényleg csak kiegészítőket árulnak: megváltoztathatod az avatarod, a zombik színét cserélheted stb.

Plants-vs-Zombies-2 Its About Time.jpg

Én azt tudnám elképzelni még, hogy pénzért lehet majd venni extra növényeket, amelyeket nagy ritkán kapunk vagy soha, és azokkal ezerszer könnyebb lesz minden, mint a facebookos verzióban. Hozzátenném, hogy már több mint 2 hete játszom azzal, 0 forintot költöttem és egyelőre jól megvagyok. Viszonylag sokáig már elvittem, a jelenleg elérhető 12 világból a nyolcadiknál járok. A Facebookra termesztésen más szabályok érvenyések: a játék ingyenes, minél több szintet elérünk, annál erősebb növényeket kapunk és azokat egyre hosszabb ideig kell termelni. Ezek nélkül viszont nem tudjuk teljesíteni majd az újabb pályákat. Tehát a viszonylag rövid játékidőt szépen húzzák-tolják rendesen. Igazából, ha az ember türelmes és próbál következetesen játszani, na meg profi PVZ rajongó, akkor viszonylag könnyű lesz a dolga és nem fog kifogyni a zombipénzből. Szerintem a második rész nem ennek a másolata lesz, hanem egy könnyebb, aktívabb játék, mivel kinek lenne érdeke egy ugyanolyan játékot kiadni. Szóval én azt mondom, azért annyira ne csüggedjünk, PopCap még nem csinált rosszat:)

A hivatalos sajtóanyagot itt találjátok:
http://popcap.mediaroom.com/index.php?s=30836&item=136934

komment