Mortal Kombat 11 - Johnny Cage

A mostani adás Johnny Cage trailerrel indult, amit már reggel láthattunk az IGN oldalán. Johnny kinézetileg ismét öregedett egy nagyot ellenben mozgásilag öröm volt nézni. Végre egy igazi klasszikus karaktert kaptunk, nincs semmi cicoma, csak a régi megszokott mozgások baromi kemény kivitelben.

mortal_kombat_11_johnny_cage.jpg

Nem maradhatott el a szokásos Johnny Cage-féle humor sem, amit nem csak a speciális mozdulatokban, hanem még a kivégzésben is mesterien eltaláltak. Sub-Zero rajongó létemre nekem eddig ő tetszett a legjobban és talán ő az első karakter, akiben érezni az igazi MK hangulatot, amiért sokan szeretik ezt a sorozatot.

Ezután ők is megerősítették, hogy habár sok régi karakter tér vissza az MK11-ben, Johnny Cage az egyedüli, akinél ennyire visszamentek a klasszikus mozdulatokhoz. Ezt mint mondtam, nagyon is jól tették, hiszen élvezet volt a trailer minden egyes másodperce. A streamben összesen 3 skint lehetett látni, amiben vannak fiatalabb verziók is és közben szokásosan loadoutok segítségével megmutattak pár fontosabb mozdulatot:

  • Straight Fireball: egy igazi klasszikus, az MK1-es lövést hozták vissza az Arcane Fireball helyett. Természetesen az se tűnt el, csak ahhoz más loadout kell.
  • Emellett a többi jellegzetes mozgása is visszaköszön az új részben, mint a Shadow Kick, Flipkick, Shadow Uppercut és a nagy kedvenc, a Nut Breaker. Utóbbi Amplify verziójával kombót is lehet indítani. Ennél talán a legérdekesebb, hogy nem kell azonnal nyomni, hanem a mozdulat közben is benyomhatjuk a plusz 1 csíkot, tehát nem kell kockáztatni. Ez, ahogy a játék legtöbb eleme, ismét egy kis taktikát visz a játékmenetbe.
  • Rage Charge: ez egy high attack, de blokkolva mid attack lesz, ráadásul másodszor már unblockable, tehát nem lehet folyamatosan védekezni, emiatt ez egy igazi kemény pressure mozdulat, amivel biztosan ki lehet majd zökkenteni az ellenfelet az állandó védekezésből.
  • Mime Parry: vicces pantomimezés, ami közben ha támadás éri, akkor counter attacket ad be.
  • Fist Bump: a szokásos boost, amivel egy ideig erősebbeket üt, még ha védekezik is az ellenfél, tehát komoly nyomást lehet gyakorolni vele.
  • Stunt-Double Summon: talán az egyik legizgalmasabb új mozdulat. A képernyőn befut egy dublőr, aki lerohanja az ellenfelet. Ebből van egy másik fajta is, amikor az ellenfél oldaláról jön be az extra karakter és leüti vagy Amplify verzióval lefogja, amiből ismét komoly kombókat lehet indítani

Összességben szerintem Johnny Cage az egyik legjobb karakter eddig, nagyon jó mozdulatai vannak, gyors és kemény pressure karakter lett, amivel pillanatok alatt le lehet majd rohanni az ellenfelet.

Ezután bejelentették, hogy lesz egy Online Stress Test (tehát ez nem a béta, csak teszt) március 15 és 17 között, amikor mindenki ki tudja próbálni a játékot, viszont csak Amerikában, szóval ebből most sokan kimaradnak, de legalább akkor már tuti lesz még több infónk, hogy milyen is a játék.

mortal_kombat_11_johnny_cage_fatality_2.jpg

Ezután nem jött új karakter, csak kicsit sztorizgattak és játszottak pár meccset szokásosan, ami most se volt valami izgalmas.
És ennyi. Johnny Cage menő karakter, de tulajdonképpen teljesen felesleges volt az egész adás, hiszen a most leadott reggeli trailerben minden benne volt. Legközelebb jövő héten lesz Kombat Kast, amiben Kano lesz a középpontban.

A teljes adást itt tudjátok megnézni:

komment