Igazi WTF érzés az év végére

Brief Karate Foolish

Az év végére felkerült egy igazi hiánypótló alkotás is a Steamre, ami végre kitölti a nagy fekete lyukat a japán élőszereplős egy szál alsógatyás Street Fighter utánzatok között.

brief_karate_foolish_3.jpg

A Brief Karate Foolish a semmiből jött, de olyan szinten hozza a 90-es évek hangulatát, hogy komoly google search-öt kellett lefuttatnom, hogy megbizonyosodjak arról, hogy ezt a játékot valóban most adták ki és nem egy 20 éves újra kiadásról van szó. De nem, tényleg most adták ki először!

A retro hangulat mellé retro rendszerigény is társult: Pentium 133, 640x480 felbontás, Win 95/98/XP, de új Windows-okon is megy:
“This game is optimized for good old Windows 98, and may have some compatibility issues running under Windows 8 or 10.”

A játék élőszereplős sprite-okkal készült, amiben furábbnál furább japánokkal harcolhatunk Street Fighter stílusban. Japánoktól megszokottan nagyon beteg az egész. Van aki a fenekével harcol, van aki egy könyvvel vagy törülközővel, de van aki simán csak lefog és hátulról elkezdi nyalni a testedet…
A játékot egyedül vagy haverral is lehet lokálban tolni. Mindegyik szórakoztató, bár egyedül kicsit nehéz, mivel ha egyszer veszítünk, akkor nulláról kell kezdeni és a gép pedig igen csak kemény a vége fele.

brief_karate_foolish_2.jpg

A legjobb az egészben, hogy azon felül, hogy a játék vicces, még nem is annyira rossz.
Rendesen van benne egy egyszerűbb kombórendszer, amivel összeköthetünk mozdulatokat, emellett tech roll, fogások, dobások, speciális támadások (meglehetősen meredek animációkkal) és stamina meter. Utóbbival EX-special mozdulatokat tudunk beadni vagy akár az egész felhasználásával egy komolyabb Super Combót is, amiket szintén érdemes megnézni :)
Akiket komolyabban érdekel a játék, azoknak érdemes átnyálazni a steames útmutatót, ahol minden mozgást leírnak.

Technikás, szórakoztató és elképesztően beteg. Ha van játék, amit ebben az évben mindenképp ki kell még próbálnod, akkor az a Brief Karate Foolish.
A játék Windows-ra ingyenesen beszerezhető Steamen.

1 komment