Középkori kereskedelem felsőfokon

2016. december 14. írta: ayo
Apocashop

Az Apocashop egy ingyenes kereskedős indie játék, amiben csak egy dolog számít, a profit. A játék annyira lelketlen embert fog belőlünk faragni percek alatt, hogy simán el fogunk utasítani szegény családos embereket, akik nem tudják majd megvédeni magukat a gonosztól, de hát valamiből nekünk is élni kell, ez van.

apocashop-acver32.png

Kezdésként az első nap még csak kardot árulunk, ahol megtanuljuk, hogy nem kell minden ajánlatot elfogadni, hiszen a legtöbben a piaci ár alatt szeretnének tőlünk fegyvert venni. Ha nem fogadjuk el az első ajánlatot, akkor simán 2-3 szorosát is kipengetik, ha szükség helyzet van. Persze ne legyünk kapzsik, 7-8 arany már nagyon szép összeg, sok elutasítás után viszont simán faképnél hagyhatnak.

Az alap kereskedés mellett egy másik fontos dologgal, a napi questekkel is számolni kell, ami abból áll, hogy pár sor alapján be kell azonosítani egy karaktert, majd a feladat szerint eladni vagy pont elutasítani azt, amit kért. Ha sikeresen csináltuk, akkor megjutalmaznak, vagy nem fog semmi veszély fenyegetni éjjel, utóbbi pénz veszteséggel jár.

apocashop2.JPG

A nap végén adót kell fizetni a királynak, tehát profittermelésre vagyunk ítélve. A kezdeti kard eladások után rendes boltot nyitunk. Ez annyit tesz, hogy a kard mellett beszerezhetünk még ételt, pajzsot és íjat is. Ezeknek természetesen ára van, egy kard 5 aranyba kerül, tehát legalább 6 aranyért érdemes eladni, hogy profit maradjon a nap végére. Emellett mindennap elején elolvashatjuk a helyi híreket, amiből ki fog derülni, hogy mit érdemes aznap beszerezni. Goblin támadás? Kardot fog keresni mindenki, raktározzunk be aznapra sokat és ne engedjünk az alkudozóknak.

apocashop.PNG

A kereskedés mellett továbbra is majd figyelni kell a napi questre, ami sokszor ellentmond a kereskedői gondolkozásunknak és oda kell adni 1-2 aranyért olyan tárgyat, ami számunkra bukó üzlet, viszont megéri később a jutalomért vagy éppen az éjjeli biztonságért, ami ugyebár komolyabb pénzvesztesség.

A játék bár még mindig csak 0.5-ös verziónál tart, szerintem igen csak szórakoztató és többször játszható. Én nagyon örülnék, ha ezt még megtömnék több tartalommal és pár extra funkcióval, mert van benne potenciál még akár egy fizetős változatban is.

1 komment