Kettőslátás platformer módra

2016. június 10. írta: M3sh
Ditto

Ki ne szeretné kikapcsolódásként az agytekervényeit tornáztatni? Ahogy a puzzle platformer játékok általában, úgy ez a játék is tökéletes erre a célra. A Ditto kezdetben könnyű, majd egyre komplikáltabb, új mechanizmusokat vezet be. Mit is mondhatnék, egy tipikus Nitrome játék.

ditto1.png

A játék aláfestő zenéje fantasztikusan illeszkedik, nem zavaró, tudunk tőle gondolkodni, figyelni. A minimalista dizájnnal rendelkező játékban főként arra kell figyelnünk, hogy a karakterünk, és annak minden látható tükröződése életben maradjon. Ezt egy módon érhetjük el: használjuk ki, hogy több helyen vagyunk egyszerre, és az ottani platformrészeken ugrálva jussunk el az egyik karakterünkkel a célba.

Ez bár könnyűnek tűnik (és eleinte az is), egy idő után embert próbáló lesz a figyelmünket többfelé osztani. Nem is beszélve arról, hogy csak a fő karaktert irányítjuk, így eléggé megzavarhat egyes helyzetekben az irányok felcserélődése.

Aki csak egy kis kikapcsolódásra, gondolkodásra, levezetésre vágyik, annak bátran ajánlom ezt az aranyos játékot. Nem utolsó sorban a játék story-án sem árt elgondolkodni, de ezt fedezze fel mindenki magának.

komment