Itt a Yooka-Laylee legújabb bemutatója

Az elmúlt évek során teljesen kiábrándultam a legtöbb Early Access és Kickstarter projectből, de a napokban előkerült új Yooka-Laylee videó egy kicsit újra visszahozta a lelkesedésemet.

yooka-laylee-receives-a-new-trailer-and-a-delay-1005413.jpg

A játékot a Banjo-Kazooie eredeti csapata fejleszti, akik közel 20 év után megpróbálják teljesen új köntösben rebootolni a klasszikus 3D platform játékot. Annak idején a Banjo Kazooie és később a folytatás Banjo-Tooie szinte minden Nintendo 64 tulajnak az egyik kedvence volt olyan hasonló minőségű játékok mellett, mint a Super Mario 64 vagy a Donkey Kong 64. szóval ha valaki nem ismerné az előbbi kettőt, de szereti a stílust, akkor itt az ideje, hogy ránézzen, mert Nintendo-alapmű.

Az egész Kickstarter apropó pedig abból adódik, hogy a Banjo és a Rare játékok diadalmenete sajnos nem tartott sokáig, mivel annak idején a Microsoft az új konzoljához felvásárolta a Rare-t és ezáltal minden cím kizárólag Xboxon folytatódott, ami még nem is lett volna annyira rossz, ha legalább a folytatások minimálisan megközelítették volna az előző részek minőségét. Nem így lett.

"Hála" az Xbox-nak, a Banjo Kazooie: Nuts and Bolts talán az egyik legrosszabb játék lett, aminek semmi köze nem volt az előző két részhez és ezáltal teljesen vége lett a sikeres sorozatnak.
A Banjo jogait továbbra is az MS birtokolja, így a régi fejlesztőknek kicsit át kellett alakítani a játékot, de nagyjából ugyanazt a játékot fogjuk kapni, csak korszerűbb kivitelezésben.

Nincs könnyű dolguk a fejlesztőknek, hiszen az elvárás hatalmas, de a mostani videó igazán biztató, engem teljesen meg tudott győzni és ha így haladnak, akkor úgy néz ki, hogy egy nagyon menő 3D platformert kapunk jövőre, amit mindenkinek érdemes lesz beszerezni, főleg ha imádta a régi részeket Nintendón.

1 komment