Decemberben érkezik a Syberia 3

Sok kalandjátékkal játszottam főleg a stílus aranykorában, de kevés tudott annyira mély nyomott hagyni bennem, mint a Syberia.
Imádtam, ahogy a mesés történet és az ipari forradalom vívmányai egymásba kapcsolódtak egy teljesen idegen helyen, ahol mamutok után kutatva bádogrobotokkal és a legnagyobb gondossággal megalkotott szerkezetekkel találkozhattunk.
A Syberia hamar a kalandjátékok egyik mesterműve lett, ámde 2004 után fokozatosan elcsendesedett a stúdió, ahogy a point and click stílus is lassan háttérbe szorult a játékpiacon.

syberia-3.jpg

2012 körül viszont jött a változás, amit talán az újkori kalandjátékoknak köszönhetünk és bejelentették, hogy készül a Syberia harmadik része, ami sokak szerint csak kacsa volt, hiszen szinte semmit se lehetett hallani a játékról egészen idáig, amikor végre megtörték a csendet és bemutatták az első fejlesztői videót.

A videón láthatjuk, hogy teljes 3D-ben mozog Kate, aki szerintem egy kicsit hajaz az újkori Lara Croftra. Grafikailag érezhető, hogy minőségi játékot szeretnének kiadni a kezükből és egyelőre abból a kevés in-game anyagból is az látszik, hogy játékmenetileg is próbálják a lehető legtöbbet kihozni a harmadik részből, ami egyelőre nagyon jól hangzik.
Egyelőre ennyit kaptunk, de a jó hír, hogy ez egy videósorozat lesz, tehát hamarosan érkezni fognak még képek és újabb anyagok a fejlesztésről.

komment