2015. január 19. írta: Adi86
Epoch

epoch_1.jpg

Emlékeztek még a Time Crisis játéktermi csodára? Ha igen, akkor azt a játékmenetet képzeljétek egy TPS nézetben játszódó mobilos játékba, robotos körítéssel és már meg is kapjátok az Epochot.

Azért ne szaladjunk ennyire előre és beszéljünk bővebben a játékról, ami egy posztapokaliptikus világban játszódik, ahol már nem az emberek vívják a véget nem érő háborút, hanem a képeken is látható robotok. Minő meglepetés, mi is egy ilyen mechanikus csontvázat fogunk megszemélyesíteni, akivel próbáljuk kideríteni, mi történt a mészárlás legelején és miért pusztult el a civilizáció. Az egészre audiologok formájában kapunk választ, viszont a játékban nem a történet a legérdekesebb, hanem maga a játékmenet, ami az elején említett Time Crisisel hozható párhuzamba, csak itt a célzás automatikus és elég az ellenfelet kijelölnünk. Így azt gondolnánk, hogy nincsen kihívás a játékban, de hála a fedezékrendszernek és a különböző ellenfél típusoknak, folyamatos mozgásban kell lennünk a fedezékek mögött, emellett mindig meg kell fontolnunk, mikor nézünk ki egy sorozat erejéig. Az egészben az a probléma, hogy az újdonságok adagolása nem tart sokáig, összesen tíz pálya van, azok is három részre vannak osztva és az egész játékot két óra alatt le lehet tudni. Utána megnyílik a következő nehézségi szint, aztán minden kezdődik elölről. Felszerelésből jobbakat kell vennünk, de ezek ugyanolyan tulajdonságúak, csak jobb statisztikákkal. Ami mozgató rugója lehetne ismétlési kényszerünknek, azok az audiologok összegyűjtése, viszont ezt a fajta motivációt kevésnek éreztem, hogy többször végigmenjen a pályákon még akkor is, ha az Unreal Engine 3.0-val meghajtott Epoch nagyon jól néz ki.

Mindent összegezve bátran tudom ajánlom az Uppercut Games játékát, mert kellemes szórakozás és mikrótranzakció mentes. Egy leárazás vagy bundle csomagjaként megéri az árát, de csodát ne várjatok.

Mellesleg a napokban megjelent PC-re is, tartalmilag mobilos szinten maradva, de grafikailag és irányításilag számítógépre optimalizálva.

Google Play | Steam

komment