Szemezgetés az E3 indie játékaiból

Az idei E3-at kizárólag indie szemszögből fogom írni, mivel a nagy címekről úgyis olvasunk bármelyik hírportálon, eközben a sokszor jobban élhevezhető indie játékokat viszont éppen csak megemlítik, mint ahogyan a Microsoft sajtótájékoztatóján is történt.

Xbox 360 után Xbox One-ra is kijön a Minecraft, ami azért is lényeges, mert alapvetően ezzel a játékkal lett ismert az indie műfaj.

A lényegesebb játékokról, mint az ismét exkluzív címként előkerült Max: The Curse of Brotherhoodról már volt szó az idei legjobban várt indie játékok posztomban, ezért csak ajánlani tudom, mert annál jobb összefoglalót most se tudnék írni. Ha minden igaz, idén nyáron adják ki Xbox Live-ra és nem kell félni, PC változat is lesz később.

A Below nevezetű játék már tényleg újdonság volt a Capybara Games alkotóitól (Superbrothers Sword & Sworcery). Egyelőre annyit lehet tudni, hogy felfedezős túlélős játék lesz nagyon szép grafikával. A pontos játékmenetről sok nem derült ki, de nagyon tetszik.

A játék hivatalos weboldala itt érhető el:
http://www.whatliesbelow.com


És ennyi volt a Microsoft bemutatója. Megjegyezném, hogy a korábbi hírekkel ellentétben az Xbox One is támogatni fogja az indie fejlesztőket egy külön program segítségével.
Utána volt még egy érdekesség, amit szerintem sokan csak viccnek gondoltak, de mégis létező cím lett a Plants vs Zombies: Garden Warfare. Első blikkre nekem nem nagyon tetszett és a videó se győzőtt meg, de szerintem tuti el lehet majd vele szórakozni az unalmas óráinkban. Legjobban a Toy Soldiershez tudnám hasonlítani erősebb co-op funkiókkal. Ezek után egyértelmű, hogy a következő nagy dobás a Mario Kart stílusú Need for Plants versenyzős játékuk lesz... :). Ja és lesz Peggle 2.

Az EA és az Ubisoft után a Sony következett, akik külön részt szenteltek az indie fejlesztőknek a prezentációjukban. Egyszerűen öröm volt ránézni a színpadra. Külön kihangsúlyozták, hogy a független fejlesztők saját maguk adhatják ki az alkotásukat. Nagy tisztelet a Sony-nak, hogy ennyire kiemelte őket:

Elsőként ismét láthattuk a PAX-on már levetített Transistor trailert, majd jött a mostanság legsikeresebb indie, a Don't Starve.

Ezt követően a vicces Octodad-ről volt egy kisebb gameplay. Ez nem az ingyenes játszható verzió, hanem egy továbbfejlesztett változat, az Octodad: Dadliest Catch, amely Steamen már Zöld Utat kapott. Én sokat elszórakoztam a sima résszel, remélem a fizetős verzió meg fogja érni a pénzét.

A játék hivatalos weboldala itt érhető el:
http://www.octodadgame.com

Zombis játékokból már eléggé telített a piac, de mégis a Ray's The Dead indie játékkal sikerült valami újat alkotniuk a fejlesztőknek. Ez egy akció-lopakodós-logikai játék, amelyben mi alakítjuk Ray-t, a zombit. Célunk, hogy kiderítsük, miért haltunk meg és hogy ki tette ezt velünk, persze nem árt, ha mindennek a kinyomozását egy kisebb zombi hordához csapódva tesszük meg. Nagyon tetszetős a játékmenet és a mesés grafika, de a szokásos vicc, hogy ez se tud csak úgy Steamre kerülni. Kemény köröket kell tenni, hogy esetleg majd a Steam Greenlighton bekerüljön. Én dobtam is egy szavazatot nekik, mert nagyon ígéretesnek tűnt. A játékot 2014 elejére ígérik.

A játék hivatalos weboldala itt érhető el:
http://raysthedead.com

Végül, de nem utolsó sorban az Outlastból mutattak pár percet, de erről is már volt szó. Ettől független még mindig nagyon várom.
Utoljára pedig egy nagyszerű meglepetés: karácsonyra érkezik az egyik legkedveltebb játék felújítása, az Oddworld: Abe's Oddysee New 'N' Tasty.

A játék hivatalos weboldala itt érhető el:
http://www.oddworld.com/games/new-n-tasty/

8 komment