Call Of Duty: Black Ops - Multiplayer

Egy kis komolyabb kitérő + ajanló a Black Ops-ra, de akár lehetne a címe, hogy így multizok én.

Először is az egésszel elsőként azt szeretném bemutatni, hogy mint én=ős PC-FPS-es, hogy tudok játszani Wii-n, ezt azért is tartom fontosnak, mint ahogy régebbi posztomban már írtam, mert sokan az irányítás miatt el se tudják képzelni, hogy ezt lehet profin is játszani vagy legalább annyira Pro-n, mint PC-n.
Igen lehet, mint mindent ezt is meg lehet szokni, sőt eléggé jó lett ez a rész, annyira, hogy inkább Wii-zek, mint PC-n nyomnám. Ez annyira igaz, hogy a Black Ops-ot még mai napig nem probáltam ki PC-n - persze az összes részt igen - de ez a wii annyira kényelmes és mint írtam: sokkal taktikusabb. (Kisebb a player limit)

Na de ha már taktika, akkor leírnám, hogy nálam mi az, ami bevált:

1.

Ha XP-re megyünk: mindig nyomjunk vmi contract-ot vannak nagyon jófélék, amik sokat adnak és viszonylag egyszerűek. Természetesen az a legjobb, ha mindig váltjuk a játék módokat és nem csak egyfélét tolunk. (én csak Demolition:) )

2.

Vannak Eventek viszont, amikor dupla XP van. Ha van időnk, akkor használjuk ki ezeket, mert ha picit is jól megy aznap, akkor könnyedén tudunk pár szinttel feljebb menni.

3.

Menjünk rá a Skillekre, hogy mindegyik Pro legyen. Ez is ad majd rendesen plusz XP-t és könnyebb is lesz a játék lvl50-ig.
+minden új Prestige-nél ezt újra meg kell csinálni, de nyilván ez egyre jobban fog menni:) ne aggódjunk.

Ezáltal a 3 pont segítségével könnyedén el lehet elérni a végső 15. Prestige-t. Nekem még 5x kell végig vinni...de én csak egy módban játszom - megszállott vagyok ezvan:)

KillStreaks: Carepackage(5), Sentry Gun(6), Cobra(7). Általában ennyit megölök egy élettel + ezek kb. lefedik a lényeget. Lehet persze itt is trükközni, hogy Spyplane, ami elősegíti a többit pl. egy Dogs streakset...

Classok:

A BEST:

Primary: Számomra legjobb fegyver a lvl.14 körüli Famas Extended kivitelben. Gyors és viszonylag erős fegyver, pontos célzással közel + távolra is egyaránt jó fegyver + jól lehet vele futni, szóval kb. az összes pályára jó.

Secondary: általában amíg nem érem el a lvl.33-at -> valami pisztoly, tök mindegy melyik úgy se használom, max gyorsabb futásnál v. ha elfogyott a lőszer, de akkor is inkább felveszek valami mást. Utána természetesen Crossbow-val nagyon kellemes a játékmenet:)

Lethal: gránát - többit valahogy soha se kedveltem ez sztem eléggé jó.

Tactic: Flashbang: a legjobb cucc főleg, ha már a Tactical Mask is megvan, hisz akkor már nem tudnak bezavarni ha ránk dobják vagy akár szembe dobjuk magunkat vele miközben az ellenség is ott van.
Könnyű killeket ad + Sentry ellen a legjobb dolog = ezalegjobb!

Equip: Motion Sensor, azaz mozgásérzékelő. Habár ezzel nem lehet gyilkolni, mint egy Claymore-ral pl., de ha jók vagyunk sok hasznot szerezhetünk belőle, haszon=KILL + felvehető-újra-lerakható.
Ez ellen csak a halk léptek-Ninja skill-el tudnak meglepni, de azt elenyésző számban használják, mint ahogy a Hackert is, aki meg látja a letett equipmentet. Tehát összeségében nyugodtan tudjuk használni 90% és up. :)

Perk 1: itt két verziót tudok ajánlani: ha Pro vagy és legalább megölsz 4-5 embert egy élettel, akkor elég a Flak Jacket, ha meg mókázni akarsz vagy nem vagy még annyira menő+sok XP-t akarsz, akkor Hardline.
A Hardline eleve 1 Killrol indul, tehát könnyebbek a KillStreaks cuccok elérése -> ezáltal sokkal több extrát (Carepackage=bármi random, Sentry Gun, Helikopter) kaphatunk a játék során=legtöbb KILL a miénk:)
Pro: ha megvan a pro -
Hardline-nál váltani tudunk Carepackegnél (Ez eléggé jó Skill, ha pl csak Ammo-t kapnánk:) Én ha szerzek CP-t, akkor mindig Hardline Class-ban dobom el, hogy több legyen az esély a jócuccra.).
Flak Jacket-nél pedig immúnisabbak leszünk a bombákra, a napalmra és sokkal könnyebben tudjuk (SZÉFTI) visszadobni az ellenség gránátját. Mondhatni plusz élet. Tehát kb. megvéd a legfontosabb dolgoktól.

Perk 2: Sleight Of Hand, azaz a gyors újratöltés.
Nézzük csak: Famas+Ext.Mag+Fast Reload - Sztem már így leírva is eléggé jól hangzik - gyors és fájdalmas halál mindenkire:)
Pro: Ezt könnyen ki lehet Pro-zni. Még gyorsabb lesz + könnyebb lesz a célzás töltés közben is.

Perk 3: Tactical Mask: megvéd minden rossztól:) - akár mi hibázunk (van párszor ilyen:) ) akár az ellenség dob hozzánk valami kellemes Flash Nova stb. Tactical Bomb cuccot.
Pro: kb. észre se veszük a Tactical Bomb-okat, minimalizálja a az összes hatását...tehát mindenképp ajánlott!

+ ha Flak Jacket-tel nyomjuk, akkor kb. be is vagyunk védve mindentől.

 

A Robusztus szétszaggató (mostani nagykedvenc):

Primary: M60+Ext. Mag = 200 tárral darálhatunk:D.
A fegyver viszont nagyon nehéz + nagyon lassan tölt újra Fast Reload nélkül, de ez nem gond: 200 lőszer után akár meg is halhatunk, mert addigra úgyis 5-6 embert megöltünk és csinálhatjuk újra az újabb KillStreak-ekért:)

Secondary: Crossbow vagy pisztoly - lényeg, hogy tudjunk váltani rá, ha futni kell gyorsan, majd vissza, ha akció van.

Frag, Flashbang, Motion Sensor ez mindig a legjobb.

Perk 1 Flak Jacket, amiről már volt szó.

Perk 2: Hardnened: keményebb töltény. Átmegy a falon kisebb cuccokon: autó, ládák + jobban sebez.
Pro: erősebben sebez - a Sentry Gun-t és a Cobrát is + nem húz annyira

Perk 3 Tact. Maszk.

Nem mindenhol ajánlom, leginkább HQ, Demo v. Domination üzemmódban, tehát ahol védeni vagy támadni kell egy adott helyett. Természetesen jó tud lenni ez is mindenhol mindenhez, de sokat kell ahhoz gyakorolni, kezdetben nem ajánlom. Pl.: ha futni kell akkor ott a pisztoly, szóval egy CTF-nél is van értelme.
Én nagyon szeretek szaggatni értelmetlenül, ezzel pedig lehet is. :) (Főleg Nuketown kisgarázs résznél )

A Ghost (félclass):

Azért fél, mert ritkán kell. Igazából Szörzs N Disztroj-ban alap a Ghost, de én azt nem nagyon játszom:) Most inkább nagyobb általánosságban írom le ezeket...

Az összes kb. ugyanaz, mint az első Class, kivéve pár dolgot:

Secondary: itt fontos a rakétavető, főleg ha még nem vagyunk Pro-k - 30 légitámadást kell véghezvinnünk sikeresen, hogy megkapjuk e Skill-t többek között - továbbá hasznos, ha van egy Class-unk, amiben az idegesítő pl.: Helikoptert le tudjuk szedni.

Perk 1: természetesen ott a Ghost a többi marad.

Miért is jó nekünk, ha van egy Ghost Class-unk?
Ghost-ot semmilyen felderítő nem látja. Ha Pro, akkor Sentry Gun se + helikopter + a kutyák se. Utóbbi kettő eléggé erős KillStreak, pláne ha jó időben használjak ki.
Tehát ha van egy ilyen Class-unk, akkor könnyedén csak ráváltunk, amíg a kutyák-helikopter van majd visszaváltunk.

+ Mivel kb. egyezik az első Class-al simán tudunk játszani ezzel is - nagyobb váltás-érzés nélkü -, mintha semmi se törént volna. A Hardline-t lecserélni Ghost-ra kb. játék közben nagyon minimálisan észrevehetetlen, szóval lehet szépen tovább irtani a másikat amíg megy a folyamat:)

Lassan 11-es Prestige után vagyok és úgy írom mindezt. Én ezeket használom és természetesen játék közben ötvözöm is őket pl:

1-es Classal letámadok mindenkit, lerakom a bombát, 2-essel meg majd bevédem, mint állat stb.

Természetesen készült pár videó is, hogy hogyan is használom ezeket, bár valahogy nem akarta se a fényképezőgép, se a multi,hogy úgy igazán bemutassam, hogy mit tudok velük... de hát nem mindig van gyereknap - marad az M60-as videók, majd még próbálkozom:



 

Megjegyzés: jelenleg pont nincsen mindenen Pro :) + az igazi ProArcok mindig Sniper-t használnak természetesen itt is:)

komment