2018. június 10. írta: ayo
Címkék: összefoglaló ea e3
E3 2018 - EA röviden

Megtörtént az idei első E3-as konferencia, amit szokásosan az EA nyitott. Az EA eddig sem az izgalmas bemutatóiról volt híres, de azt hiszem az idei volt az eddigi leglaposabb mind közül. Teljesen felesleges volt egy ilyen gyenge és lapos bemutatónak külön show-t csinálni.

Battlefield V
Ismét visszanyúltak a II. világháborúhoz. Grafikailag hozza az elvárt minőséget, lesz benne pár újdonság, de igazából semmi forradalmit nem mutattak. Ja de, a végén megneveztek egy "teljesen új módot", amiben olyan játékélményünk lesz, ami még soha máshol, ez pedig nem más mint a Royale. Igen, BF V-ben is tombol majd a Battle Royale őrület, ami akár még jól is elsülhet.
Megjelenés: szeptember

Star Wars Battlefront 2 updates
Lesz pár új mod és egy új kiegészítő a Clone Wars idejéből való pályákkal és hősökkel. Mutatnék trailert vagy gameplay-t, ha lett volna...

Unravel Two
Végre egy kis életet is leheltek a show-ba, nem csak hogy bemutatták, hanem a show-val egy időben meg is jelent az EA szponzorált indie játék második része immáron Co-op játékmenettel. A stílus, a kidolgozás és nagyjából minden egyezik a előző résszel, inkább csak a gameplay-en újítottak a plusz karakterrel. Ezzel nincs is gond, az első rész is teljesen rendben volt, az egyik legjobb és legegyedibb EA cím volt, szóval minden bizonnyal ezt a részt is élvezni fogjuk, immáron akár többedmagunkkal.

SOS: Sea of Solitude
A másik érdekesség szintén egy indie játék. A játék rövid története az emberekről szól, akik túlságosan egyedül vannak és ilyenkor szörnyekké változnak. Az SOS egyszerre elhozza a csodálatos mesés világot, miközben sötét és félelmetes is tud lenni, mivel a játékmenetben a világos és a sötét világok között fogunk kalandozni. 

Command & Conquer: Rivals
A C&C sorozat is sikeresen döglődik az EA kezei között. Az új rész továbbra is csak egy buta mobilos változat lesz. A játékot Androidra hamarosan lehet szedni ezen a linken, az iOS verzió egyelőre csak érkezik.

Anthem
Végül pedig ismét kapunk egy trailert a Bioware csapatától, amiről végre mondtak is pár szót, majd mutattak előre megkomponált in-game játékmenetet is. Egyelőre nekem még mindig a Destiny és a Titanfall közös gyerekére hajaz, de az nem baj, mert sokan szeretik ezt a stílust. Egyébként ez a bemutató is megmutatta, hogy mennyire furcsa világban élünk, hiszen a legnagyobb ovációt a no IAP és lootbox rész kapta, ami egyrészt vicces, másrészt meg tényleg hihetetlen egy EA játéktól.
Megjelenés: február 22.

Origin Access Premier
Nyáron érkezik az Origin Access felújított változata, amiben a legújabb játékokkal lehet majd játszani már megjelenés előtt, mint például a Battlefield V, FIFA 19, Madden NFL 19 és az Anthem. Ez lényegében a szolgáltatás prémium változata, ezért a sima havi 4 és évi 25 euró helyett ez 15 és 100 euró lesz, ami tény, hogy húzós ár, de innentől kezdve jóval kevesebb értelme lesz megvenni vagy akár előrendelni EA játékot.

Természetesen ismét bemutatták a sport játékok 19-essel jelzett részeit, aztán ismét a Star Wars lett a téma, amit eddig is csak gyalázni tudtam, de ez már tényleg az alja, amit csinálnak.

Az új Star Wars játék
Azt már elfogadtam, hogy a negyedik film jött ki a mozikban és továbbra sincs egyetlen single Star Wars játék, ami számomra röhej. De amit most az EA csinál, arra tényleg nehéz indulat nélkül reagálni. Múlt évben bemutattak egy több perces videóban embereket, akik a PC-jüken baromira dolgoznak az új játékon, majd nagyjából 20 db kockát a játékról.
Azóta hála a Disney-nek teljesen kiszerettem az SW filmekből, de azért elviseltem volna még akár az EA kezéből is valami középkategóriás SW játékot, csak legyen már valami.

Na de a mostani bemutatón konkrétan odamentek a Titanfall egyik alkotójához, aki szintén benne van a projektben és 1 perces előre scriptelt beszélgetés volt a játékról: idióta kérdések és válaszok. Ebből az elmés beszélgetésből kiderült, hogy a játék neve Star Wars: Jedi Fallen Order lesz, az epizód 3 és 4 között lesz és hogy a játék jövő karácsonykor fog jönni. És ennyi. Óriási nulla. A legjobb hír tényleg az lenne, ha végre kikerülne az EA kezei közül az egész SW.

Sajnos ennek nagyon kicsi az esélye, viszont azért a végére csak hagyok még egy jó hírt: mától június 17-ig ismét 7 napig ingyenesen lehet használni az Origin Acces-t minden platformon, amiben a most már több mint 100 cím mellé nem régiben érkezett a Battlefield 1, Inside, The Sims 4 és a Batman Arkham sorozat, szóval akár ki lehet pörgetni egy-két rövidebb játékot és persze nyomni a multikat ezerrel.

komment