Megjelent a South Park: Phone Destroyer

Sok hónapnyi várakozása után végre itt az első South Park mobiljáték, ami szimplán és szerényen a Phone Destroyer alcímet kapta.

A játék stílusilag a Clash Royale kártyás PVP csatáit vette alapul annyi különbséggel, hogy a jól ismert coloradói kisváros karaktereivel lehetünk. Kidolgozásilag igényes munka, nagyon jól néznek ki a karakterek, a város és a kártyák is. Profin átvitték az SP hangulatot a játékmechanikába. A sulis szekrényekből lehet lootolni, a kártyák realisztikus kis csomagban vannak, aminek a kinyitási mechanikáját szerintem mindenki élvezni fogja.

south_park_phone_destroyer.jpg

Tartalmilag 100% South Park az egész, szóval aki bírja egy picit is a szériát, az első perctől mosolyogva fogja nyomkodni a mobilját, mert az élvezetes játékmenet mellett folyamatosak a poénok. Ezekből nem nagyon lőnék le bármit is, aki kicsit is bírja a sorozatot, az nem fog csalódni.

A játékmenet a Clash Royale-tól eltérően nem felül, hanem oldalnézetben történik, de ez nagyon jól áll az SP stílusának. A hősünkkel a másik hőst kell leverni, miközben a folyamatosan újratöltődő pontok segítségével ki tudjuk játszani a kártyáinkat, azaz más karaktereket, varázslatokat stb.

Ami talán a legjobb az egész játékban, hogy 60 pályás kampány van, tehát nem csak egy training és utána végeláthatatlan PVP aréna az egész, hanem egy kellemes single is került bele, amiért már bőven megéri letölteni.

A PVP részt meg majd eldöntheti mindenki maga, hogy bele akar szállni vagy sem. A Clash Royale után már nem hiszem, hogy komolyabban beleszállnék egy ilyen Pay to Win felépítésű multis játékba, inkább kijátszom a single-t és abbahagyom, amikor már nem szórakozásból, hanem megszokásból indítanám el.

south_park_phone_destroyer_2.jpg

A CR-nél talán a legnagyobb gondom az volt, hogy egy bizonyos szintű fokozatnál vagy farmolunk hetekig és tűrjük, hogy tízből nyolcszor megvernek vagy befizetünk rengeteg pénzt és akkor talán kiesik a megfelelő kártya, ami által fejleszteni tudjuk az adott paklinkat. De az öröm rövid, hiszen ha picit tovább megyünk, akkor ismét ugyanebbe a helyzetbe kerülünk és megint költhetünk tízezreket vagy szenvedünk a napi farmolással. Erről a rendszerről bővebben a Clash Royale posztomban olvashattok, a Phone Destroyer rendszere egy az egyben megegyezik.

Tegyük még hozzá, elég irónikus, miért épp mikrotranzakciós játékot csináltak, miközben egy egész részt szenteltek a témának, amiben nagyszerűen összefoglalták a F2P játékok negatívumait. Erről akkor született is egy rövid cikk a játéknaplón.

A South Park: Phone Destroyer egy rendkívül jól kidolgozott mobiljáték, ami hozza a fullos SP érzést, de a legnagyobb gondja, hogy erős mikrotranzakciós Pay to Win alapokon nyugszik, ami nem feltétlen, hogy tetszeni fog mindenkinek, viszont az egyjátékos kampányért mindenképp ajánlott a beszerzése.

Android | iOS

komment