E3 röviden: Sony és Ubisoft

Alighanem minden gamer várva várta az idei E3-at is, és ezzel a Játéknapló csapata sem volt másképp. Én mint (többek között) PS4 tulaj, természetesen a Sony-ra voltam nagyon kíváncsi, és nem csalódtam. A Sony olyan prezentációval készült, hogy arra nem lehet panasz.

god-of-war-4-rumor-e3.jpg

Sony

A The Last Guardiant sokan még PS3-ra várták, ugyanis kb. 10 évvel ezelőtt jelentették be, és sokan már le is tettek arról, hogy valaha megjelenik majd, de úgy néz ki, megérte várni, ugyanis kaptunk egy megjelenési dátumot.. Természetesen immár PS4-re fog megjelenni, mégpedig október 25.-én.

Mint azt már mindenki tudja, sajnos a Horizon Zero Dawn megjelenése átcsúszott jövőre, de legalább kaptunk egy új játékmenet videót, ami valami brutálisan gyönyörű. Azt hiszem ez is egy olyan cím, amire megéri várni.

A Beyond Two Souls alkotói legújabb játékáról, a Detroit: Become Human-ról is kaptunk játékmenet-videót. Korábban már írtunk róla, de még most is úgy gondolom, hogy valódi érv lehet a PS4 mellett. 

A Sony nem kisebb nevet hozott el a showjára mint a Metal Geareket jegyző Kojimát. És ha már eljött, akkor bemutatták a legújabb játékát, amin dolgozik. Ez pedig nem más, mint a Death Stranding! A videóból ugyan sok minden nem derül ki, még az sem, hogy milyen stílus lesz, de Kojima neve azért garancia a minőségre.

Sajnos volt olyan, amiről nem kaptunk infót, pl. a The Last of Us 2, cserébe kaptunk egy szép hosszú God of War videót. Kratos ugyan nyugdíjba vonult, de nem kell aggódnunk, a utódja sem az a finomkodó kissrác. Annyi azonban kiderül a videóról, hogy ha nem is sokkal, de kicsit talán lassabb lesz a harcrendszer.

Volt néhány régi ismerős is, mint például a Call of Duty és a Resident Evil aktuális részei. Az utóbbi időben mindkét sorozat megosztotta a rajongókat, szóval kíváncsian várjuk, hogy mivel tudják majd visszalopni magukat a vásárlók szívébe.

És végül de egyáltalán nem utolsó sorban a VR. Természetesen ebből a tortából is szeretne a Sony egy jókora szeletet, ami a felhozatalon is látszik. Van mit nézni:

Here They Lie | Farpoint | Batman: Arkham VR | Final fantasy XV

Ahogy mondtam az elején, nagyon erős felhozatallal érkezett a Sony az idei E3-ra, és ugyan eddig is örültem, de most már még jobban örülök PS4 tulajként. Persze ember legyen a talpán, aki mindent be tud szerezni, de ez legyen a legnagyobb gondunk!

Ubisoft

Nem gondoltam volna, de eddig az Ubisoft tetszett a legjobban, pedig szinte egyik játékot se vártam, de lehet ez a titka az egésznek, nézzük a lényegesebbeket.

Kezdésként a Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands komolyabb megrendezett Co-op gameplay-ét láthattuk, ami meg kell mondjam, lenyűgözött, még úgy is, hogy tudom mekkora downgrade-eket szoktak egy-egy E3 után megtolni. A Wildlands-ban egyesül a Far Cry érzés, óriási bejárható terület, rengeteg kontent, jármű és természetesen tömérdek akció. Várjuk ezerrel.

Ezután érkezett a South Park: The Fractured But Whole. Az előző rész sikere után december 6-án érkezik az új rész, amiben a képregényhősöké a főszerep, azaz Cartman észrevette, hogy mennyire jól kaszálnak a képregényes filmekkel, ezért itt az ideje, hogy ők is megszedjék magukat. A gameplay és a trailer már most megvett kilóra, legalább annyira jó volt nézni, mint a sorozatot, biztosíthatok mindenkit, hogy imádni fogjuk!

Friss előzetes és újabb gameplay érkezett a For Honorhoz, ami egy izig-vérig középkori hack'n'slash. Egyelőre rendben volt, jövőre stílusosan Valentin-napon érkezik a véres játék.

A Watch Dogs 2 trailerek és gameplay után végre azt érzem, hogy tanultak a hibákból és rájöttek, hogy ebből a hackeres dolog témából igenis lehet menő dolgot kihozni. Fiatal, laza srác, menő zenék és elektronikai cuccok, nem vártam, mert az első részt se bírtam annyira, de ez most egyelőre tetszik, reméljük másodjára már nem szúrják el.

2 komment