E3 - Square Enix

Square Enix a Bethesdához hasonlóan idén saját konferenciát tartott. Ez sokkal visszafogodtabb volt mint a többi, de azért volt pár ígéretes cím, amikre érdemes lesz várni az elkövetkező hónapokban.

Őrült küldetések, nagy robbanás, óriási bejárható terület, ez a Just Cause 3, amely december 1-jén érkezik a boltokba PC-re PS4-re és Xbox One-ra.

Bemutattak egy új NieR részt, aminek meglepően nem NieR 2 lett a neve, hanem simán csak Nier és nagyjából ennél több nem is derült ki a bemutatóból. Ha a Platinum Games legalább annyira megtolja, mint a régi részt vagy a múltévben bemutatott Bayonetta 2-t, akkor nagyon nem kell aggódni, biztos siker lesz. Gameplay-t őszre ígértek, pontos megjelenés nincs.

Ismét volt szó a Rise of the Tomb Raider részről és bejelentették a sikeres Hitman Go mobiljáték mintájára elkészült Lara Croft Go játékot. Ebből csak pár képet láthattunk, remélem hasonló szintű lesz, mint a Hitman mobil változata.

A Final Fantasy VII Remake trailere is lement még egyszer. A játék kezdetben PS4 exkluzív lesz, de később kiadják a többi platforma is, emellett idén nyáron ki fognak adni egy mobilverziót is iOS-re, Androidról egyelőre semmit se mondtak.

Ezután a Kingdom Hearts franchise következett. Ismét készült egy Disney crossover mobilra Kingdom Hearts Unchained néven, bár ebben a plusz Disney karaktereken kívül semmi érdekeset nem fogunk tálalni. Szerencsére azért a rajongóknak is tudtak kedvezni és bejelentették a Kingdom Hearts 3-at PS4-re és Xbox One-ra.

Sony után itt is lement a World of Final Fantasy trailer, sokat itt sem tudtuk meg, lényeg, hogy egy melléktörténet lesz a sorozatban. Egyszer majd új rész is lesz Final Fantasy XV néven, amit most 2016-ra ígérnek, de nagyon biztosat én nem mondanék, mivel nagyjából 10 éve fejlesztik a játékot.

A legújabb Hitman a mostanában divatos elnevezést követi, simán csak Hitman néven fog kijönni. A trailer mellett egy kisebb betekintést kaptunk a játékba, de ez még korántsem gameplay volt, inkább csak egy szokásos bemutatás, amelyben egyelőre nem sok újdonságot vehettünk észre. A játék PC-re PS4-re és Xbox One-ra érkezik december 8-án,

A Star Ocean: Integrity and Faithlessness egy JRPG, ami most már hivatalosan is meg fog jelenni Japánon kívül is 2016-ban.

És végre elérkezett az a rész, amikor mindenki kedvenc cyber sci-fijéből, a Deus Ex: Mankind Dividedből is leadtak egy rendes gameplay-t. A játék a a Deus Ex Human Revolution után folytatódik a szokásos akció-rpg alapokkal. A játék PC-re, PS4-re és Xbox One-ra várható 2016-ban.

A szokásos one more thinggel zárták ők is a műsort, amelyben egy teljesen új csapatot, a Tokyo RPG-t mutatták, be, akik klasszikus jrpg-kel fognak foglalkozni. Végül mutattak pár kezdetleges vázlatot a Project Setsunából, de ezzel most senkit se tudtak elkápráztatni.

komment