2014. június 02. írta: ayo
Címkék: film
Street Fighter: Assassin's Fist

Gondolom sokan emlékeznek a világ egyik legrosszabb filmes játék adaptációjára, a Street Fighter filmre. Egyszerűen szörnyű volt, annál zavarosabb történetet azóta se láttam - na jó, a Max Payne film talán tudta überelni, amit ha nem mondanak az elején, hogy az, akkor nem is jöttem volna rá. A filmben a történet kifulladt annyiban, hogy erőltetve belepasszírozzanak minden karaktert. Egyetlen szerencsénk akkoriban az volt, hogy a fényévekkel jobb Mortal Kombat film is kijött. Azóta jó pár filmes játék adaptáció látott napvilágot, de valahogy egyik se lett jó, pedig számos játék nagyon is komoly történettel rendelkezik.

Street Fighter Assassins Fist2.jpg

2013-ban szinte a semmiből előbukkant egy Kickstarter kampány, amelyben egy fanmade Street Fighter sorozat rövid bemutatóját láthattuk. A trailer annyira sikeres lett, hogy kampány nélkül is össze tudták hozni a sorozat első évadját. Számos oldalon leközölték és mindenkiben újra felcsillant a remény szikrája, hogy végre valahára egy normális adaptáció születhet. Most május végén kiadtak a teljes évadot, én szeretem.

Street Fighter Assassins Fist.jpg

A sorozat a pre-Street Fighter történtet meséli el, amelyben Ryu és Ken a két főszereplő, de már beleveszi az Alpha részt, a Ryu és Ken előtti generációt, amiben Akumáról (Gouki) is megtudhatunk sok érdekességet. Nagyon tetszett, ahogyan bemutatják a történetet, nem csak odadobtak egy fehérköntösös srácot, hanem egy gondosan megírt történetet kaptunk, hogy mi is az igazi Street Fighter legenda. Anno már a trailerből megtetszett, hogy a karakterek részletes kidolgozása, például Ryu arcra pontosan úgy néz ki, mint a játékban, és ezt szinte az összes karakterről el lehet mondani. A mozgások is profin át lettek emelve a játékból, a cgi részeket jól megcsinálták, a film fényképezése és a minősége is bőven az átlag felett van. A színészi játék lehetett volna egy-két helyen jobb, ha kötekednék. de simán el lehet ettől tekinteni, mert nem zavaró.

A sorozat 12 részből áll, mindegyik nagyjából 10-12 perces, simán le lehet darálni egy este alatt az egészet. A rendező azt ígérte, hogyha bejön a rajongóknak az első évad, akkor lesz folytatás, szóval menjen a lájkolás ezerrel, mert tényleg megérdemlik. Végre egy olyan adaptáció, amely nem csak, hogy jó, de újra kedvem támad játszani is, így kell ezt.

A teljes évadot itt tudjátok megnézni:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLZLTS4u9M_2r89MGqgDNGGxQfmLuhtxqU

1 komment