Papo & Yo - IndieGameStand

Az IGS ismét kihagyhatatlan ajánlattal rukkolt elő, fekete péntek közeledtével azt hiszem egy igazán remek döntés volt a Papo & Yo játékot előhúzni a kalapból. A jelenlegi mindössze 1.25$, ami szerény véleményem szerint igazi rablás, de törvény nem tiltja az olcsó játékokat, így szabad a rablás. Ez a játék személyes kedvencem, úgyhogy külön öröm volt meglátni, hogy az eddig tétovázó vásárlókat is igyekeznek motiválni.

papo and yo.png

Röviden és tömören a játék egy amolyan 3D ügyességi és logikai játék, egész érdekes ám ugyanakkor nem megoldhatatlan kihívásokkal. Monotonná válni nincs ideje, mert sajnos a játék nem egy hosszú darab, ez sokaknak szúrhatja a szemét, de teljesen áron is igényes kalandot nyújt. Ami különösen tetszett, hogy a környezet feladattól függően manipulálható, amitől az egész hiteles álomvilággá válik.

A játék egy első látásra egy gyermekről és egy orrszarvúról szól, de ahogy haladunk előre a történetben egyre világosabbá válik, hogy szinte mindennek van szimbolikus jelentése. Aki pedig valamilyen oknál fogva nem venné észre a mögöttes tartalmat, a játék a legvégén mindenről lerántja a leplet.

Jelenleg a minimál ár 1$, amiért kapunk egy Steam kulcsot, az átlag felett fizetőknek jár az album is, ami tartalmaz néhány érdekes számot így azt a néhány centet szerintem megéri.

A játékot itt vásárolhatjátok meg:
http://indiegamestand.com
Steam oldala pedig ez volna:
http://store.steampowered.com/app/227080/

komment