CastleMine

Nagyon rég írtam már tower defense játékokról, de most végre itt egy érdekes továbbfejlesztess, a CastleMine. A játékban szokásosan a várunkat kell védelmezni tornyok segítségével, viszont a megszokott adott útvonalak helyett most nekünk kell azt is megtervezni, pontosabb kiásni. Ezzel a csavarral merőben megváltoztatták a játékmenetet, hiszen nem csak arra kell figyelni majd, hogy minél kacifántosabb úton haladjanak végig a szörnyek, hanem arra is, hogy minél több földi jót tudjunk kibányászni.

castlemine.png

Minden pálya célja, hogy leássunk egy nagy barlangba és megöljünk minden szörnyet. Minden szint leásásánál újabb szörnyek bukkannak elő, tehát érdemes megfontoltan játszani. Az aranyért több pénzt, az ereklyékért extra xp-t kapunk. A kristállyal tűz és jég aknát rakhatunk le vagy plusz épületeket tudunk felhúzni a tornyok mellé, ezáltal növelhetjük a torony xp szerzését, az erősségét vagy a lőtávolságát. A játék nagyon jó skill rendszerrel is rendelkezik, minden toronynak külön ága van és persze játék közben is folyamatosan lehet az épületeket fejleszteni.

Kezdésként normál fokozaton 15 pályát nyomhatunk végig szokásos 3 csillagos rendszerben, összesen 60 pálya van. A csillagszerzés kicsit eltér a legtöbb játéktól. Előszörre tuti nem fog menni sorban minden pályát maxra megcsinálni, mert nem leszünk annyira fejlettek, ezért sokszor érdemes csak simán tovább haladni a pályákon ameddig megy és utána visszatérni az elejére. Ez amúgy is adja magát, mivel egy idő után nem lesz annyi csillagunk, hogy tovább engedjen. A három csillagot a következőért kapjuk: egy ellenség se megy be a várba és mind a két halálfejet felvesszül. Utóbbi rendesen meg tudja nehezíteni a játékot, mivel egy halálfej felszedése +25% ellenséget eredményeztet, tehát ne csüggedjünk ha előszőr nem megy, tényleg nem könnyű.

A játék nem csak hogy ingyenes, de minden platformra elérhető, szóval lehet akár akár böngészőből vagy telefonról is nyomatni. Nagyon ajánlott.

A játékot ezen a linken érhetitek el:
http://www.kongregate.com/games/stivdev/castlemine
Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mugshotgames.castlemine
iOS:
https://itunes.apple.com/us/app/keynote/id662511586?mt=8
Windows Phone:
http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/castlemine-deluxe/0b6611e2-82bb-457c-abfd-df08d727b830

komment