bit Dungeon

Terítéken az egyik legjobb 16-bites ingyenes indie játék, a bit Dungeon, amely nem csak asztalin, de iOS platform után immáron Androidon is elérhető.

bit dungeon 3.pngNagy 16-bit rajongó vagyok, ezért már a játék indításánál sikerült elérzékenyülnöm a csodás 8-bites chiptune dallamok hallatán és ahogy kezdtem volna komolyabban belemerülni, azon kaptam magam, hogy egy pillanat alatt elment vele egy óra. Könnyen megállapítható volt, hogy ingyenes verziókból ritka az ennyire profin kidolgozott alkotás.
bit dungeon.pngStílusa a The Binding of Isaac féle roguelike alapokon nyugszik egy kis nintendós Zelda-érzéssel. Tehát egy random dungeon generátoros RPG: ha meghalsz, akkor mindent nulláról kell kezdened, minden tárgyad elvész stb. Minden szinten van 1 boss, utána tudsz menteni és nagy ritkán kapsz egy életet is. A mentés csak arra szolgál, ha később akarjuk folytatni, viszont arra nem jó, hogy halál után a mentett pozícióból folytassuk. A random generátor gondoskodik arról, hogy sokáig érdekes maradjon a játékmenet (véletlenszerű pályák, tárgyak, itemek, fegyverek, bónuszok, szörnyek és főellenségek), így minden egyes új játékkor egy teljesen egyedi összeállítást kapunk. Irányítása viszonylag egyszerű: egér + bal klikk. Utóbbit nyomva tartva védekezhetünk, hosszasan lenyomva pedig egy erősebb támadást mérhetünk az ellenségre.

bit dungeon 2.pngNekem az 5. szintig sikerült elsőre elvinni, de az tuti, hogy még neki megyek többször is, mert nagyon bejött. Ami még nagyon tetszett, hogy a fejlesztő folyamatosan javított a játékon. Bármi hibát vagy ötletet írtak az oldalon, mindegyikkel külön-külön foglalkozott és rendszeresen volt update egészen januárig, amikor bejelentette, hogy a második részen dolgozik. A következő rész már multiplayer opciót is fog tartalmazni, meg persze számos újítást, de ez még a jövő zenéje, addig is, jó játékot!

Szerk.: a zenéjét itt tudjátok ingyenesen leszedni.
                     

A játékot ezen a linken érhetitek el:
http://www.kongregate.com/games/KintoGames/bit-dungeon

A mobil alkalmazással pedig a fejlesztőket tudod támogatni a következő linkeken:
Andorid:
https://play.google.com/store/apps/details?id=air.bitDungeon
iOS:
https://itunes.apple.com/hu/app/bit-dungeon/id583949163

2 komment