E3 röviden: EA és Bethesda

Idén kivételesen saját több helyszínes show-val készült az EA, ami sajnos a legérdektelenebb E3 megmozdulás volt az utóbbi pár év során. Gyenge, semmitmondó, de legalább rövid volt.

quake-champions-bethesda-e3-2016-37.jpg

EA Play

(teljes videó)

Végre jön az ötletes koncepcióval megáldott, de rosszul kivitelezett Titanfall második része, amiben lesz single mód, több tartalom és immáron a robotok és az emberek közötti kapcsolat is, ami talán az egész játékot egy kicsit meg tudja majd dobni. Nem mondom, hogy az év címe lesz, előrendelést tuti nem ajánlanám senkinek sem, de érdemes figyelni rá, hátha tanultak a hibájukból.


A Mass Effect: Andromedát gondolom sokan várták, de sajnos alig kaptunk belőle valamit, csak egy rövid videó és sok ígéret.

Talán az egyetlen meglepetés, hogy az Unravel után ismét színpadon volt a svéd indie fejlesztő és bemutatta az újabb játékukat, a Fe-t.
A játék egy teljes 3D platform-kaland lesz, ahol a hangok, zenék dominálnak. A hangok tanítanak meg újabb képességeket, miközben tartanunk kell a sötét alakoktól, akik a csöndet terjesztik.

A legnagyobb csalódásom pedig a Star Wars volt, ahol szinte csak mellébeszélés és nagyjából 3 kocka új infó volt a közelgő játékukról, közben meg lassan jön a következő Star Wars rész és semmi rendes játék nem jött ki az új filmmel kapcsolatban, ami óriási hiba.

Végül pedig megkaptuk a Battlefield 1 bemutatót, ami továbbra is az egyik legérdekesebb multi-FPS játék az unalmas kiber COD és modern hadviselés után. Nem vagyok BF fan, de ebben látok végre valami életet, ami már igencsak hiányzott ebbben a stílusban, nagyon változatos és ígéretes. Nagyon várjuk.

 

Bethesda

(teljes videó)

Nem volt kérdés, hogy a Wolfenstein és a Doom reboot után egyszer eljön a Quake ideje is, nos Q3A után érkezik a Quake Champions, ami remélem, hogy legalább annyira kemény lesz, mint annak idején a Q3A.

Ezután ismét mutattak Elder of Scrolls Legends Free to Play kártyás játékból egy kicsit, aztán újabb reboot került az asztalra, a Prey.

Ezt követően viszonylag sok anyagot mutattak az idén érkező Dishonored 2-ből, ami nagyjából követi az első részt egy-két újdonsággal, szóval ha tartják a szintet, ez is legalább annyira jó rész lesz, mint az elődje.

Bemutatkozott a Fallout 4 következő és egyben utolsó 3 DLC-je, melyek sorrendben a következők:

Contraptions Workshop (június 21.): Értelemszerűen a workshopokkal való szöszmötölést bővíti ki.

Vault-Tec Workshop (július): Végre építhetünk saját vaultot!

Nuka-World (augusztus): Sztoris DLC egy raiderek által elfoglalt vidámparkban.

A fenti videóban 2:10-től pedig a Fallout Shelter-ről esik szó, mely júliusban egy nagyobb update-et kap, valamint PC-re is megjelenik majd.

Végül pedig az Elder Scrolls V: Skyrim felújított változatáról volt szó. A játék vizuálisan felturbózott és átdolgozott kiadása PS4-re, Xbox One-ra és PC-re is megjelenik majd október 28-án, és a konzolokon is elérhetők lesznek majd a PC-s modok. Utóbbi platformon pedig a Legendary Editionnel rendelkezőknek (vagy akinek megvan külön-külön az alapjáték és az összes DLC) ingyenesen letölthetővé teszik.

1 komment