Ingyen Kingdom Come: Deliverance és Aztez!

A héten egy kis indie játék mellett az elmúlt évek egyik legnépszerűbb középkori szerepjátékát szerezhetjük be teljesen ingyen.

kingdom_come_deliverance_es_aztez.jpg

A Kingdom Come: Deliverance egy vérbeli középkori szimulátor, amiben egy komoly történetben megízlelhetjük, hogy milyen is volt igazából a középkor. Éppen ezért nem valami hős katonáról vagy fantasy szereplőről szól a játék, hanem egy teljesen átlagos karakterről, aki nagyjából örül, ha nem hal éhen. Ami kicsit gond a játékkal, hogy még mindig sok bugot tartalmaz, és ami még rosszabb, hogy óriási a gépigénye. Utóbbihoz azért hozzátenném, hogy alacsony grafikán is gyönyörű a játék. Ezektől eltekintve viszont egy teljesen egyedülálló középkori RPG, amit szerintem egyszer mindenkinek érdemes kipróbálni.

A másik játék az Aztez, ami egy kevésbé népszerű, kisebb indie játék, amiben a beat 'em up és a körökre osztott stratégia stílusokat ötvözték. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy térképen kell mozgatni az egységeinket, viszont a harcok előre kiszámolt eredmények helyett valós idejű, brutális verekedésben dőlnek el. Alapvetően nem rossz játék, az ötlet is izgalmas, de nagyon drágán, 20 euróért adják alapból, amennyiért már bőven kapunk komolyabb címeket, szóval akiket hozzám hasonlóan eltántorított az ára, azoknak most itt a lehetőség, hogy ingyen bezsebeljék ezt is.

Az akció február 20-ig tart, azaz kerek egy hete van mindenkinek a zsákolásra. A játékok beszerzéséhez kell egy Epic Games fiók, ha még nincs, akkor itt tudtok készíteni. Ha van fiókotok, akkor menjetek erre az oldalra, majd a játékok oldalán klikk a "Free" gombra és a vásárlás befejezése után már mehet is az Install. Jó játékot!