Már csak pár napig 300 forint az 1 hónapos Xbox Game Pass PC-re!

Én már javában nyomogatom ezeket a játékokat, de úgy vettem észre, hogy sokan még nem is hallottak erről a menő akcióról, amiről még az E3 idején írtam, úgyhogy utolsó napokban gondoltam összerakok egy cikket, hogy biztosan értesüljön mindenki erről a kihagyhatatlan lehetőségről.

Miről is szól ez?

Egy hónapig jelenleg 110 játékkal játszhattok mindössze 300 forintért PC-n és természetesen még több játékkal Xbox One-on. A teljes PC listát itt érhetitek el, amiből itt van néhány menőbb cím kedvcsináló gyanánt:

Prey
VAMPYR
Wolfenstein II
Forza Horizon 4
Hellblade: Senua's Sacrifice
Gears of War 4
Sunset Overdrive
State of Decay

Hogyan kezdjük?

Kezdésnél fontos, hogy az Xbox Game Pass PC-re idén teljesen megújult, a megszokott Microsoft Store helyett egy külön Xbox béta alkalmazást hoztak létre, ami viszont kizárólag a legutóbbi 1903-as verziójú Windows frissítéssel működik. Ez viszont már nem települt mindenkinek automatikusan, ezért ajánlott kézzel ráfrissíteni a Gépház / Frissítés menüben, de a legbiztosabb, ha a Windows Update oldalról telepítitek. Az update után pedig itt szedhetitek le az Xbox béta appot.

xbox_game_pass_pc.jpg

Amit még a vásárlás előtt fontos tudni, hogy az Xbox Game Pass egy előfizetés, tehát figyeljünk rá, hogy mindenképp mondjuk le a szolgáltatást, mivel az egy hónap lejárta után a rendszer automatikusan meghosszabbítja az előfizetést, ezt itt tudjátok megtenni. A béta időszak alatt viszont továbbra se lesz drága a havidíj, mindössze 1 309 forint, ami még mindig megéri, ha bekerül egy-két komolyabb játék, mint például szeptemberben a legújabb Gears of War rész. Utána várhatóan olyan 4-5 ezer forint körül lesz a szolgáltatás, de egy ideig ezt is ki lehet trükközni a következő módon.

12+1 hónap

Elsőként kell hozzá egy Xbox Live Gold előfizetés. Ebből a 12 hónapos nagyjából 20 ezer forint körül megy az MS store-ban, de neten azért lehet 15 vagy pár ezerrel még alatta is. Ez lehet elsőre soknak tűnhet, viszont ha utána vesszük meg a 300 forintos Xbox Game Pass Ultimate verzióját (fontos, ez csak Ultimate előfizetéssel megy), akkor a 12 hónapos Gold tagságból, 12+1 hónap Ultimate lesz (max. 3 évet lehet előre átkonvertálni), tehát 13 hónapig elérhető lesz Xbox One-ra és PC-re az összes játék és természetesen amit a jövőben havonta beletesznek.

Ez 15 300 forinttal számolva 1 176 forint / hónap, ami azért nem egy nagy összeg, főleg hogy olyan játékokkal játszhatunk több mint 1 évig, mint a Forza Horizon 4, ami egy jobb akcióban kerül talán annyiba, mint az egész 13 hónapos előfizetés, eközben viszont 100+ más menő játékkal is játszhatunk, amelyek az idei Steam Summer Sale-en se kaptak túlságosan nagy akciót.

Én természetesen erre fizettem be, hiszen ez egy tökéletes alkalom arra, hogy végre pár AAA és más komolyabb címet kipörgessek vagy csak szimplán kipróbáljak, elvégre ennyi pénzért soha se jutottam volna hozzá ezekhez a játékokhoz.

A 300 forintos verziót mindenkinek ajánlom, ha pedig hasonlóan több játék vonz, akkor szerintem érdemes beruházni egy 12+1 hónapos előfizetésre, hiszen ennyiért ilyen menő címekkel nem nagyon lesz lehetőségünk játszani.

Az Xbox Game Pass listát a jövőben is hasznos követni, mivel egyre komolyabb játékokkal bővül a lista, tehát simán lehet hogy pár hónap múlva újra megéri befizetni 1 hónapra akár több ezer forintot is, hogy a legújabb játékokat ki tudjuk frissen játszani, ahelyett hogy ismét éveket várnák egy jobb akcióra.

Az Xbox Game Pass-t ezen az oldalon tudjátok megvenni PC és Ultimate verzióban.

komment