Mortal Kombat 11 - Shang Tsung

Hosszú kihagyás után ismét itt a Kombat Kast, amiben Shang Tsungot mutatták be részletesen. A múlt héten kikerült trailerből viszont nem csak az új karakter mozdulatait csodálhattuk meg, hanem még további három karakter nevére is fény derült. Tehát Shang Tsung mellé már biztosan érkezik Nightwolf, Sindel és egy vendég karakter, aki pedig nem más, mint Spawn. Egyelőre több infót nem közöltek, de a következő hetekben biztosan többet fogunk megtudni róluk.

Ahogy a trailerből is látszik, Shang Tsung visszatér és stílusilag követi az MK3 / MK:DA részeket, tehát ismét Snake Style-ban verekszik, fegyvere pedig a varázslat (koponyák és léleklopás), amit most még többször használ, mint a korábbi részekben. Érdekesség főként a régi rajongóknak, hogy a karakter új kinézetét a Mortal Kombat filmben Shang Tsungot játszó Cary-Hiroyuki Tagawa színészről mintázták, aki egyben a szinkronhangja is.

mortal_kombat_11_shang_tsung.jpg

  • Fire Skulls: klasszikus koponyalövés mozdulat, amiből Amplify verzióban csak kettőt tud lőni max, külön loudouttal viszont a szokásos három is megy.
  • Ground Skull: MK3 idején bevezetett mozdulat, amikor a talajból az égbe lő három koponyalövést.
  • Soul Steal: MK9-es mozdulat, amikor az ellenfélre tudunk változni 6 másodpercig. Ennek az érdekessége, hogy ezzel a karakterhez tartozó összes Crushing Blow-t is megkapja, tehát kétszer több lesz, mint az ellenfélnek, ami azért komoly előnyt jelent.
  • Slide: ez egy teljesen új mozdulat, ami Sub-Zero csúszásához hasonló, viszont nem teljes képernyős
  • Corpse Drop: szintén új mozdulat, egy halott testet dob az égből az ellenfélre.
  • Comet Skull: új mozdulat, fentről lefele átlósan lő tűzgolyókat, védekezés esetén pedig hátra löki a másikat, tehát egy tökéletes mozdulat, ha uralni szeretnénk a teret.
  • Soul Warp: egy nagyon izgalmas mozdulat, helyet cserélhetünk a másikkal. Ez nagyon jó, ha be vagyunk szorítva a sarokba vagy csak simán be akarjuk zavarni az ellenfelet.
  • Firewall: egy tűzfalat helyez a pályára, ami területi sebzést okoz, tehát segít uralni a teret. Az Amplify verzióban a tűzfal az ellenfél irányába mozog.
  • Shake Parry: Smoke-ra változik, akinek a klasszikus Shake Parry mozdulatát adja be, amikor az ellentámadásként felülről teleportál az ellenfélre. Ez sima kivitelben csak a lövésekre jó, Amplify verzióban viszont minden támadásra.
  • Super Kick: Rain-re változik, akinek a teleport rúgását használja, ami az egyik képernyő széléről a másikba repíti az ellenfelet. Ez az mozgás megszakítható.
  • Telekinetic Slam: Ermac-re változik és a telekinetikus emeléssel dobálja az ellenfelet
  • Power Slide: Reptile-ra változva használja a gyors slide mozdulatát.

Shang Tsungnek nincsenek komolyabb kombói, viszont sok menő képességet kapott hála a ninjáknak, eközben az alapmozdulataival nagyon jól tudja uralni a teret. Nem vagyok egy Shang Tsung rajongó, de ez az MK11-es verzió most azért engem is meg tudott lepni, egyelőre nagyon tetszenek az új képességei.

A karakterbemutató után játszottak még két menetet Shang Tsunggal, ahol láthattunk egy iszonyatosan durva kivégzést, utána pedig játszottak pár meccset Kung Lao Vs Liu Kang felállásban, de igazából nem volt semmi érdekes.

Ennyi volt a Kombat Kast. A Shang Tsung DLC pontos megjelenéséről és a következő karakterek bemutatásáról nem adtak infót, csak annyit mondtak, hogy hamarosan jelentkeznek. Természetesen, ha bármi infót megtudok, akkor azt azonnal meg fogom írni FB-n és persze majd itt a blogon is.

A teljes adást itt tudjátok megnézni:

komment