MegaCity Deluxe

Erről a játékról már régóta szerettem volna írni, de egyszerűen soha se tudtam eljutni a cikk írasig, mert ahányszor előhúztam a játékot, annyiszor beszívott és csak azt vettem észre, hogy megint elment 1 óra vele és egy szót se tudtam róla írni.
Most viszont kiszúrtam a kis aljassal, mert screeneket készítettem legutóbb, amelyek alapján pontosan fel tudom idézni játék nélkül is az egészet, úgyhogy akkor íme az egyik kedvenc kis játékom rövid bemutatója.

megacity_deluxe_2.PNG

Ahogy említettem ez egy roppant mód addiktív játék az egyszerű, de mégis összetett és egyben baromi élvezetes játékmenetnek hála. Az elején kicsit nehéz lehet, mert eltér a megszokott puzzle játékoktól, de ha egyszer ráéreztek, akkor biztosíthatok mindenkit, hogy imádni fogjátok.
A feladatunk, hogy az üres telkeket beépítsük, de persze ez nem lesz olyan egyszerű. Kezdetben minden oszlopot minimum 4 pontra kell beépíteni, majd ez persze folyamatosan növekszik. Pontokat házak építésével szerzünk, tehát 1 ház 1 pont. Ezt a pontszámot más építmények segítségével lehet többszörözni, mint mondjuk egy szép zöld park a szomszédban, de persze lehet mínuszba is menni szeméttelep, gyár és egyéb épület építésével.

És sajnos fogunk is, mivel random fogja dobálni az elemeket és nem kerülhetjük ki. Annyi segítségünk viszont lesz, hogy az elemek adagolása kicsit hasonlít a Tetris-hez. Baloldalon mindig négy elemet látunk, tehát valamennyire lehet előre tervezni, plusz egy elemet el tudunk későbbre rakni, ami szintén hasznos, ha pont egy nagyon rossz vagy egy nagyon hasznos elem jön.

megacity_deluxe.PNG

A legnagyobb gond, hogy a játékban nem lehet rombolni, szóval minden lépésünket baromira meg kell tervezni, hiszen ha sok a negatív szám és a random elemek miatt eluralkodik a káosz, könnyen Game Over lehet a vége.
Nekem olyan 2-3 játék kellett, hogy igazán belejöjjek a dologba, azóta nagyon sokat játszottam vele, de még mindig nehezen tudom elviselni, ha egyszer vége lesz a dolognak, mert annyira bele lehet merülni.

Ami még extra, hogy van egy LVL mutató is, amit ha elérünk, akkor achikat szerezhetünk, amivel újabb épületfajtákat oldhatunk fel és ha még ez se lenne elég, akkor van egy Challenge menü 6 feladattal, amiben adott pálya és elemek segítségével kell a kék vonalig teljesíteni a targetet.

Egyébként nagyjából 300 forintért nem csak gépen, hanem telefonon is lehet játszani Android és iOS rendszereken is, amit én nem próbáltam, de alapvetően ez a játékmenet tökéletes egy ujjas mobiljáték is, amit bármikor elő lehet venni vagy abbahagyni hála a passzív játékmenetnek.
Én nagyon bírom és tényleg már több éve játszom vele, remélem nektek is sikerül ráfüggni, mert oltári jó cucc és még ingyenes is, jó játékot!

Böngészőből | iOS | Android