Jack Black és a mikrotranzakciók

Egy régi Jimmy Fallont mutattak nekem nem rég, amiben Jack Black szerepel és a gyerekeiről mesélt egy picit szokásos stílusában pár viccet ellőve. Ez gaming szempontból nem valami releváns, de aztán 2 perc után rátér az idősebb fiára, aki iPaden egy tipikusan mikrotranzakciókra épülő Free to Play játékra kattant rá.
Na innen indult az izgalmasabb rész. Jack Black meglepően részletesen és mégis tömören elmeséli, hogy hogyan ejtette rabul a fiát a játék, és hogy ezek a játékok tulajdonképpen tényleg csak arra mennek, hogy gyerekekből szedjenek ki pénzt cuki kis figurák segítségével.

Ez egyébként már önmagában is egy szörnyű dolog és mai napig értem, hogy egy ilyen dolgot hogy engedhetnek meg. A konzolon például Nintendónál a Nintendo Badge Arcade játékban a kedves kis nyuszi szövegét direkt átírták, nehogy azzal vádolják őket, hogy az aranyos figurákkal akarnak kicsalni pénzt a gyerekekből, eközben mobilon mai napig fullba nyomják ezt is a sok más piszkos trükkel egyetemben, amire mai napig nem lépett egyik app store se. Szörnyű.

Nagyon sokat olvastam, néztem videókat és beszélgettem erről a témáról és persze a játéknaplón is írtunk már többször a mikrotranzakciókról, viszont ennyire profin még szerintem senki se fogalmazta meg az egész IAP problémát, mint Jack Black mindössze 2 perc alatt. Minden tisztelet az övé.

komment