Bemutatták az idei legjobb indie játékokat

Áprilisban ismét megrendezték a szokásos PAX Eastet Bostonban, amiről nagyjából annyit érdemes tudni, hogy ezen a rendezvényen láthatjuk sokszor első kézből a következő 1-2 év legjobb játékait. Szerencsére erre az évre is akadt jó pár érdekes cím, így összeraktam egy szép listát főként indie játékokból, amelyekre érdemes figyelni a későbbiekben.

Pyre
A Bastion és a Transistor alkotóinak következő műve, amiről nem régiben írtam, hiszen ők is direkt az alkalomra jelentették be az új címet.
Megjelenés: 2017

Hob
A Torchlight sorozat készítői a megszokott RPG stílus után egy zelda-like kalandjátékba vágták a fejszéjüket. Az eddigi munkájuk hibátlan volt, ha tartják a színvonalat, akkor a siker biztosra mondható.
Megjelenés: nincs pontos dátum.

Night In The Woods
Bámulatos és nagyon hangulatos rajzfilmes kaland egy cicáról, akit kidobtak az egyetemről és kénytelen volt visszaköltözni haza. A játék minden szinten egy igazi műalkotás, azonnal beleszerettem.
Megjelenés: 2016

Outlast 2
Az egyik legjobb horror játék is folytatódik, immáron több szabadtéri helyszínnel; én tuti meg fogom ezt is venni, de bevallom, az elsőt is alig bírta a szívem és a lelkem.
Megjelenés: 2016 ősz

Cuphead
Az 1930-as évekbeli grafikával és animációkkal megáldott shooter platform állítólag ebben az évben már kijön; visszaolvasva a blogon, már 2 éve várom a legnagyobb szeretettel.
Megjelenés: 2016

Katana Zero
Oldalnézetes akció-platformer 80-as évekbeli stílusban.
Megjelenés: 2017

Death’s Gambit
Röviden: Dark Souls 2D platformerben egy kis Shadow of the Colossus. Baromi jó cucc, azt hiszem ez volt számomra a legjobb cím a rendezvényen.
Megjelenés: 2017

Shadow Warriors 2
Az egyik legjobb klasszikus játékból készült reboot első része immáron négy fős Co-oppal és csomó extra nyalánksággal kiegészült. Az első rész az egyik kedvencem volt annak idején, a másodikra is tuti vevő leszek.
Megjelenés: 2016

Below
Szintén egy régi cím (2013-ban mutatták be először), amiről még mindig keveset tudunk, de továbbra is benne van a legjobban várt játékok között.
Megjelenés: 2016 nyár-ősz

Akik nem fértek bele, de mindenképp említésre méltó alkotások:

Rain World

Block'hood

Wulverblade

Beat Cop

4 komment