Mortal Kombat X - Brutality + Story trailer

A tegnapi stream a már beharangozott Brutality-ről szólt, amelynek kivitelezése nem csak engem, hanem az egész rajongótábort meglepte, de ne szaladjunk ennyire előre.

mortal_kombat_x_brutality2.png

Elsőként Cassie Cage három stílusát mutatták be (Hollywood, Spec Ops, Brawler). Cassie Cage Johnny Cage és Sonya Balde ötvözete egy kis Strikerrel megfűszerezve. Nekem Sonya valahogy soha se volt a kedvencem ellentétben Johnny Cage-el, aki mindig is egy kellemes karakter volt és picit sajnálom, hogy most nem fog szerepelni önálló karakterként.
Összességében Cassie nem lett rossz, de inkább az MK: Armageddon érzést látom benne, amikor már nem tudtak kitalálni semmi újat csak esztelenül ötvözték a karakterek képességeit. 

A harmadik képesség bemutatása után mindenki nagy megdöbbenésére beadták a várva várt Brutality-t Cassie Cage-el, ami teljesen más lett, mint amire bárki is számított. Nekem elsőre egy kicsit laposnak tűnt, ezerszer komolyabb animációkra számítottam és ha már Brutality-nek neveznek el valamit, akkor az legyen brutális.
De nem, a fejlesztők ezt a kivégzést teljesen másként hozták vissza az MKX-be; egy egyszerű kombó-finisher lesz, mint az SF Super vagy KI Ultra kombói annyi kivétellel, hogy ez a plusz mozdulat nem vesz le plusz sebzést az ellenféltől.
A Brutality éppen ezért arra lesz jó, hogy a színpadias és unalmasabb Fatality-k helyett a játékos inkább egy egyszerűbb, rövidebb kivégzéssel fejezze be a menetet.
Ezután (kb. 18 percnél) bemutattak egy rövid Brutality trailert, amelyben több karakterrel is bemutatják ezeket a mozdulatokat, amik már egy fokkal jobban tetszettek, főleg Sub-Zero mozdulatai.

mortal_kombat_x_brutality.png

Online játékban nagyon ritkán használják a Fatality-t, inkább csak az agresszívabb játékosoknál vettem észre, hogy ez számukra elengedhetetlen kellék. Kivégezni általában a kezdők szoktak, akik még keveset látták ezeket a mozdulatokat vagy épp akkora siker nekik ezt beadni, mint győzni online.
A legtöbb játékos célja, hogy sok menetet nyomjanak egymás után, ezért a multi kódokból is a No Blood - No Fatality kódot használják, így a győztes menet után egyből indulhat a következő.
Szóval ezt mérlegelve a Brutality egy igen hasznos dolog lesz, hiszen ez csak egy rövidebb kombózós kivégzés a végén, amely nem fogja megtörni az MK gyors játékmenetét, ráadásul több mint 100 féle Brutality-t tartalmaz a játék, valamint azoknak a kombinációit, hiszen az előtte lévő kombókat kedvünkre variálhatjuk, így egy karakternek többféle Brutality mozdulata van.

mortal_kombat_x_brutality3.png

A kis trailer után játszanak egy párat és bemutatnak még több egyedi Brutality-t, majd szokásosan nyomnak három menetet egymás ellen, amelynek a végén a nyertes szintén Brutality-vel fejezi be.
A következő streamben több új karaktert is be fognak mutatni a pontos dátumra meg annyit mondtak, hogy "much sooner than you think".

UPDATE: meg is érkezett az új videó, amely már a story módba enged bepillantást rengeteg új karakterrel:  Jacqueline Briggs (Jax lánya), Takashi Takeda (Kenshi fia), Kung, Shinnok, Rain, Baraka, Mileena, Sindel.

2 komment