E3 2014 indie szemmel

A 2014-es E3 számomra teljesen ki lett maxolva azzal, hogy végre érkezik a GTA V PC-re, a Wii U-ra is jön egy komoly Zelda rész és persze, hogy kaptunk egy brutál Mortal Kombat X gameplay-t. Ezek mellett még számos komoly címet harangoztak be AAA és indie műfajban egyaránt, ezáltal sikeresen felülmúlták a múltévi gyengébb nextgenes előadást. Komoly hónapoknak nézünk elébe, az biztos. Természetesen a posztban most is az indie játékok lesznek előtérben, hiszen az AAA játékokról úgyis csak ömleni fog mindenhonnan az infó.

the-witness.jpg

Végre valahára több év várakozás után készen áll a megjelenésre Jonathan Blow (Braid) újabb alkotása a The Witness, egyelőre csak PS4 exkluzívként. Nekem a Braid talán az egyik legkedvencebb játékom, amelynek annyira magával ragadó a hangulata, hogy sokszor a mai napig jó érzés tölt el, ha eszembe jut. A trailere alapján szerintem a Witnessben se fogunk csalódni.

A játék hivatalos weboldala itt érhető el:
http://the-witness.net/

No Man's Sky-t már többször említettük, mint az év egyik legjobb bejelentését, de egyelőre még nagyon messze a kész verzió. A fejlesztők olyan űr kalandozási élményt ígértek bámulatos grafikával megspékelve, amit még senki. Teljesen egyedi bolygókat barangolhatunk be, amelyeknek megvan a saját környeztük és élő világuk. A trailer még most is mindent visz.

A játék hivatalos weboldala itt érhető el:
http://www.no-mans-sky.com/

A Limbo alkotóitól pedig érkezik az Inside, amely hangulatilag nagyon hasonló az előző alkotásukhoz, de sokkal részletesebb és színesebb a kidolgozása. Tuti siker lesz ez is.

Egykor három ember készített egy Dead Island modot, amely annyira jól sikerült, hogy egy különálló játékban kezdtek el gondolkodni, így keletkezett a Hellraid. A játék stílusilag egy középkori szeletelős fantasy fps, kiemelkedően szép grafikával. Dead Island fanok szerintem imádni fogják.

A játék hivatalos weboldala itt érhető el:
http://hellraid.com/

Az Ori and the Blind Forestről még keveset tudunk. A trailer alapján egy akció platformer lesz gyönyörű környezetben. A tetszésemet már ennyivel meg tudta nyerni, egyelőre csak Xbox One-ra jön, de várom nagyon.

A japán papírhajtogatós Tengami jelenleg már elérhető iOS eszközökön, de most már hivatalosan is bejelentették, hogy minden platformon meg fog jelenni. A trailert a különlegesen egyedi játékmenet miatt mindenképp érdemes megnézni.

A játék hivatalos weboldala itt érhető el:
http://nyamyam.com/games

Az Alone in the Dark, Hitchcock, Polanski és Lynch munkáiból inspirációt merítő indie csapat egy orientál horror játékot alkotott mesterien szép animált látvánnyal és lebilincselő történettel. A White Nightot erre az évre ígérik.

A játék hivatalos weboldala itt érhető el:
http://osome-studio.com/whitenight/

A Giant Squid csapatát alapvetően a PS exkluzív Journey csapat tagjai alkotják, amely 2012-ben az egyik legjobb indie volt. Most a sivatag után a tenger mélyére kalauzolnak az újabb játékukban, amely kidolgozásának és hangulatának köszönhetően már a bemutató láttán is el tudott varázsolni. Az Abzû kizárólag PS-re fog kijönni.

A Towerfall sikere után újabb több-játékos Nintendo-szerű multik érkeznek, ilyen például a Knight Squad vagy a nagyon pixeles és inkább viccesebb #IDARB.

A játék hivatalos weboldala itt érhető el:
http://idarb.com/

A FRU a mindössze 48 órás Kinect jamen született meg, amelynek alapja egyszerűen annyira ötletes lett, hogy nem volt kérdés a végleges verzió elkészítése. A játék elsőre egy egyszerű platformernek tűnhet, de amikor a játékos sziluettje megjelenik és mozog, akkor lesz látható több rejtett elem a pályán. A játék már co-op módot is tartalmaz és természetesen csak Kinectre lesz eléhető.

A játék hivatalos weboldala itt érhető el:
http://frugame.com/

Takashi Tateishi a Mega Man 2 egyik alkotója még 2013-ban indította a Kickstarterét, amely 400%-osan végzett a Mighty No. 9-el. A játék megpróbálja visszahozni az igazi klasszikus érzést modernebb köntösben, amikor még a franchise a csúcson volt

A játék hivatalos weboldala itt érhető el:
http://www.mightyno9.com/

A díjnyertes Thomas Was Alone után a készítők egy felülnézetes lopakodós akció játékba vágták bele a fejszéjüket. Hangulatilag most sincs panasz, szokásosan egy kicsit minimalista, egy kicsit fura lesz elsőre a Volume. Ha tartják a színvonalat, ezt is hamarosan szeretni fogjuk.

A játék hivatalos weboldala itt érhető el:
http://www.mikebithellgames.com/volume/

 

Akik nem fértek bele, de mindenképp említésre méltó alkotások:

6180 the moon

Affordable Space Adventures

Earthlock: Festival of Magic

Calibre 10 Racing Series

Chariot

Cuphead

Grave

Lifeless planet

Nuclear Throne

The Long Dark

Woolfe: The Red Hood

2 komment