NyxQuest: Kindred Spirits - IndieGameStand

Régi kedvencem most csak 1 dollár az IndieGameStandon. Eredetileg csak Wii-re jelent meg, de az évek során PC, Mac és iOS platformra is kiadták. 2009-ben még csak éppen hogy bejöttek az indie játékok, szóval igazi ritkaságnak számított a stílus, nem mint manapság, és persze a Wii is és a forradalmi irányítás is újdonság volt, szóval teljesen lenyűgözött.

NyxQuest1.jpg

A történet a görög mitológiában játszódik, amikor Ikarus túl magasra repült és eltűnt. Mi lány barátjával Nyx-szel indulunk a felderítésére egy romos, elhagyatott világban, ahol különböző logikai és ügyességi feladatok árán tudunk csak előrehaladni, hogy kiderítsük, mi történt.

Az irányítása is különlegessé teszi a játékmenetet, mondjuk kifejezetten Wii Remote-ra lett tervezve, de tökéletesen át tudták portolni bill-egér kombóra is. A játék grafikailag nem nagy szám, de van egy hangulata. A logikai feladatok az isteni erővel nagyon ötletesek, az összesen 12 pályán át fokozatosan nehezedik, az ügyességi részekkel egyaránt. A vége felé már nekem is meggyűlt a bajom vele, főleg, hogy minden titkost meg akartam szerezni, de egybevéve nem mondanám nehéz játéknak.

NyxQuest.jpg

Szóval aki szereti a minőségi platformokat és szeretne kellemesen kikapcsolódni, annak tuti üzlet a mostani akció. Nekem Wii-n megvan, de ennyiért számomra bőven megérte a PC változat is.

Az oldal nem ad Steam kulcsot, csak DRM Free változatot kapunk PC és Mac verzióban:
https://indiegamestand.com/store/842/nyxquest/
Demó itt:
http://store.steampowered.com/app/57000/

komment