Warface

Mától mindenki számára elérhető a Warface, jelen pillanatban a legjobb böngészőből játszható ingyenes FPS. A játékot a CryEngne hajtja, ebből következően gondolom mindenki kitalálta, hogy nem kis név, hanem egyenesen a Crytek csapata gondoskodott a minőségről. Én utoljára télen játszottam a zárt bétával, mondanom se kell, hogy hamar a rabja lettem és sajnos eléggé rossz volt lejönni, mikor a zárt béta a fejlesztések miatt kényszerpihenőre ment. A játék akkor is nagyon rendben volt, azóta viszont rengeteg javítás és újítás is került bele, így a nagyközönséget már egy tökéletesített verzióval tudják fogadni.

warface.jpg

Az egészhez nem kell más, mint egy Windows rendszer és egy támogatott böngésző (Firefox, Chrome). Az oldalon először regisztrálni kell, majd bejelentkezésnél egy Facebookszerű hírfolyam vár, ahol a Warface híreiről és a barátaink aktivitásáról tudhatunk meg mindent. A Warface közösségi része igazán jól ki lett dolgozva, egyszerűen indíthatunk új meccset, könnyen chatelhetünk a játékosokkal, akiket akár felvehetünk barátnak és később meghívhatjuk egy közös játékra. Az indításakor egy komolyabb méretű plugint fog letölteni, ezt ki kell várnunk első indításkor, utána viszont már mehet a móka. A Warface ingyenes, de természetesen tartalmaz mikrotranzakciót. Ez szerencsénkre nem rontja a játék élményt és ahogy eddig tapasztaltam, minden lényeges dolgot be lehet hozni. A játék elején egy trainingen kell részt vennünk, amelyben az általános irányítást ismerhetjük meg, ez a tapasztaltabb FPS rajongóknak kicsit unalmas lehet, de nem kell aggódni, viszonylag rövid. Kezdetben csak a rifleman és sniper karakterrel tudunk játszani, később mind a négy karaktertípus elérhető lesz: rifleman, medic, engineer, sniper. Minden mission után kapunk pénzt, amellyel később menőbb fegyvereket, skineket stb. vásárolhatunk, de emellett pár alapcuccal is megdob a játék, ha szinteket lépünk. A training után a Co-op módot ajánlja fel elsőnek a játék, de jobb oldalt felül, ha a vissza nyílra klikkelünk, mehetünk egyből multizni is akár egymás ellen a versus módban.

A Co-op módban napi feladatokat teljesíthetünk más játékosokkal (max. 5) a gép ellen több fokozatban. Bevallom, ezt kevesebbszer játszottam, de igen érdekes és változatos feladatokat tartalmazott a béta, ráadásul mindig összejött egy jó csapat, akikkel többszöri nekifutásra legyűrtük a nehezebb küldetéseket is. A négy karaktertípus felettébb jól kombinálható a csatamezõn, mindegyiküre szükségünk lesz a harcban - ész nélkül egy könnyebb fokozaton is simán befürödhetünk, ezért érdemes egységben dolgozni. A VS mód öt fajta típust tartalmaz: Plant The Bomb, Storm, Free For All, Team Death Match, Destruction. Igazából nincs semmi speciális, csak más az elnevezés. Ezek a lényegesebb multis módok a Capture The Flag kivételével. Engem hamar beszippantott az egész, egyrészt ingyenes és szinte bárhol tudok vele játszani, másrészt felveszi a versenyt bármelyik fizetõs AAA játékkal. Ráadásul a modern harcrendszer köré szintlépéseket, fegyverfejlesztéseket, jól kidolgozott fejlődésrendszert építettek, így bőven adja magát, hogy ne dobjuk el 50-100+ óra után se a játékot.

female-soldier-warface.jpg

Nagyon nem szeretnék ennél is jobban belemerülni a játékba, mivel bárki ingyenesen kipróbálhatja és szerintem adni fogja magát. Negatívumként viszont a pályák mennyiségét tudnám felhozni, kevés VS map-ot tartalmaz és sokszor  könnyen campelhető egy-egy rész, főleg a Hangar, ahol ha egyik oldalt kicsit profibb játékosok vannak, akkor már az elején eldőlt az egész, mert könnyen be lehet keríteni a másik térfelet. A másik kisebb gondom a legutóbbi nagyobb update, amely a nõi katona skint tartalmazta... de hát mi mást kérnének közönségszavazáson, mint a ciciket? Szóval lehetne még több hasznosabb kontent, de persze arra ott a Co-Op mód, amely rendesen frissül újabb küldetésekkel. Ezektől eltekintve ez kérem szépen a legmodernebb böngészős FPS játék a piacon. Kiemelten ajánlom.

Szerk.: jelenleg terhelt az oldal, érdemes később próbálkozni, ha nem tölt be.

A játékot ezen a linken érhetitek el:
http://www.warface.com

8 komment