2013. április 04. írta: ayo
Evoland

A játék alapváltozata anno a Ludum Dare keretei között készült el Nicolas Cannasse jóvoltából, aki ezzel nem csak hogy megnyerte a versenyt, de annyira sikeres lett, hogy elkészíthetett egy nagyobb és sokkal komolyabb verziót.

evoland.jpgAz Evoland bemutatja az RPG fejlődését, hogy miképp jutottunk el a monokróm Game Boy-os Zeldától a jelenkorig. A játékot szerintem mindenki szeretni fogja, mivel nagyon részletesen elmeséli, hogy régen milyen is volt játszani, mindeközben folyamatos játékutalásokkal találkozhatunk a veterán gémerek nagy örömére. A játékban fokozatosan változik minden, így pontosan érzékelhetjük, hogy mennyire más volt egy fontosabb újítás után a játékmenet.

Ha egy picit is megjött a kedvetek, akkor ajánlom, hogy szedjétek le a klasszikus verziót, amely most már inkább csak a demója a teljes játéknak. Az új változatban számos új pálya, játékutalás (pl. Final Fantasy), grafikai elem, szörny / boss és gyűjthető tárgy is szerepet kapott. Az Evoland jelenleg a hivatalos oldalról vásárolható meg, de este 7 órától Steamen és GOG.com-on is elérhető lesz.

Szerk.: igazi nosztalgikus utazás lett, amit néha elő lehet venni és újrajátszani. A teljes játékidő kb. 3 óra.

A játékot itt tudjátok kipróbálni / megvenni a fejlesztőktől:
http://evoland.shirogames.com
Steam:
http://store.steampowered.com/app/233470/
GOG.com
http://www.gog.com/gamecard/evoland

komment