2014.08.22.11:33 ayo

Ha valakinek netalán kedve támadna újrajátszani az első Quake-et, annak igen csak ajánlott az nQuake verzió. A játék ingyenesen szedhető minden platformra és az install során a HD textúrákat is fel lehet rakni, amellyel már simán élvezhető bármelyik monitoron. A játéknak van multiplayer része sok szerverrel, sajnos mikor én néztem, akkor mind üres volt, de a crossplatformnak és az ingyenességnek hála, szerintem nem lesz nehéz a haverokkal összehozni pár menetet. Én most csak a single részét néztem, ami meglepően jól nézett ki 24"-on, na meg persze vicces, hogy mi mindenre emlékeztem a régmúltból.

nquake.jpg

A játékot innen tudjátok leszedni:
http://nquake.com/

5 komment

mac linux ajánló pc ingyen

2014.08.20.16:07 ayo

Gondolom mindenki azokat az időket várta, amikor végre a halak is tudnak egymás ellen Street Fightert tolni egymás ellen. Hát végre itt van. Volt már hasonló kezdeményezés, de ezt esküszöm élvezet nézni :D

Szólj hozzá!

street fighter twitch

2014.08.19.21:19 ayo

Rég volt már ilyen, hogy ennyi jó játékot raktak be egy csomagba és szerintem olyan még nem is volt, hogy mindegyik csomagot tudtam ajánlani. Ezt most tényleg nem érdemes kihagyni!
Kiemelném, a játékokat külön lehet aktiválni, és csak az átlag fölött fizetők kapnak majd egy hét múlva további játékokat!

The Humble Jumbo Bundle 2.PNG

1$-tól:

The Incredible Adventures of Van Helsing - Complete Pack (PC Mac Steam): a Torchlight sorozat mellett nekem a másik fontosabb indie RPG játék, amit nekünk eleve támogatni illik, hiszen nem csak, hogy jó játék, de ráadásul magyarok készítették. Most mindössze 1 dollárért miénk lehet a teljes csomag. Steam link itt. Eredeti ár: 19,99€

Deadlight (PC Steam): kivételesen szépen kidolgozott zombis-túlélős platform, ami rövidsége ellenére könnyen magával tudja ragadni a játékost. Simán megéri az 1 dolláros árat önmagában is. Steam link itt. Eredeti ár: 11.99€

Galactic Civilizations II: Ultimate Edition (PC Steam): talán az egyik legjobb űrstratégia volt a megjelenése idején. Aki szereti a körökre osztott stratégiai játékokat, az nyugodtan szerezze be ennyiért, nem fog csalódni. Steam link itt. Eredeti ár: 19.99€

 

6.42$-től (jelenleg):

Aki átlag felett fizet:

Terraria (PC Steam): szerintem a legjobb 2D-s pixel sandbox-crafting játék. Steamen 1-2 € között szokott mozogni leárazáskor, szóval ha valakinek még nem lenne meg és csak ez kellene, akkor még várhat vele. Steam link itt. Eredeti ár: 9.99€

THE KING OF FIGHTERS XIII Steam Edition (PC Steam): méltatlanul alulértékelt játék, amely sajnos emiatt is kevésbe ismert. Aki szereti a Street Fightert vagy a Mortal Kombatot, az nézzen meg pár videót még, mert tényleg nem rossz és ennyiért nagyon megéri most. Steam link itt. Eredeti ár: 27.99€

Crusader Kings II + 3 DLC (PC Mac Linux Steam): rendkívül összetett stratégia, aki szereti az igényesebb belemerülősebb fajtákat, az ezt ki ne hagyja. A játékhoz 3 DLC jár, de ezen felül érdemes a legtöbbet beszerezni, mert igazán csak akkor lesz teljes értékű a játék, nagyon sok az értékes tartalom. Steam link itt. Eredeti ár: 39.99€


15$-tól:

Age of Empires Legacy Bundle (PC Steam): végezetül egy igazán fullos pakk: az AOE második rész HD kiadása plusz a DLC és a komplett harmadik rész. Nekem az egyik kedvenc stratégiám és szerintem ezzel nem vagyok egyedül, most nagyon megéri a legnagyobb pakk is, ami igen ritka. Steam link itt. Eredeti ár: 50.99€

 

BÓNUSZ (az átlag felett fizetőknek):

érkezik


A bundle eredeti ára: több mint 57370Ft. Most: minimum 238Ft.

A bundle-t itt tudjátok megvenni: http://www.humblebundle.com

Szólj hozzá!

humble bundle indie bundle

2014.08.18.11:08 Adi86

50 legjobb indie jatek.jpg

Lassan itt a szeptember és újra beindul az élet a játékok terén is. Ha az uborkaszezonban netalán nem tudnátok, hogy mivel játsszatok, mi továbbra is adunk még pár tippet, amikkel jó ideig ellehettek.

Gone_Home.JPG

Lehet, hogy a lista egyik legmegosztóbb játéka lesz a Gone Home. Sokan kétségesnek fogják tartani szereplését, szerintünk pedig itt a helye. A történet szerint egy hosszabb nyaralásból hazatérve, nem találunk otthon senkit. Így nem maradt más, mint a számunka ismeretlen házat bejárva megtudni ennek okát. A játékban pedig az a legszebb, hogy semmit nem rág a szánkba, mindenre nekünk kell rájönni, és itt tényleg nincsenek villogó tárgyak, hogy engem vegyél fel. A házban, ahogy járunk és elkezdjük olvasni a hátra hagyott fecniket és leveleket, megvizsgáljuk a tárgyakat, elkezd kirajzolódni az ott lakók élete és problémái. A listán való szereplésének oka pedig épp ez. Nagyon kevés olyan játék van, ami ezt a fajta tálalási módot választja és ráadásnak ilyen jól csinálja. Az ára viszont nagyon magas ahhoz képest, hogy csak három óra a játék ideje. Viszont egy leárazás alatt már nagyon olcsón hozzá lehet jutni és így nem lesz keserű a szánk íze.

machinarium-1.jpg

A nagy indie hullám kezdetén jelent meg a Machinarium, melyet a hét fős Amanita Design készített Adobe flash motorral és mondhatni minden elképzelhető platformra megjelent (kivéve Xbox 360-ra jogi okokból). A játék hagyományos point and click kalandjáték, amiben a Josef nevű robot főhőst kell irányítanunk, egy teljesen robotok által lakott bolygón. A történet elején valójában semmit sem tudunk, se motivációnkat, sem annak okát, hogy hogyan kerültünk a szeméttelepre. Viszont ahogy haladunk előre a négy-öt órás kalandban, egyre világosabbá válnak a dolgok a buborékoknak hála, melyekben egy deka szöveg sincs. Az az igazság, hogy a motiváció nem is kell az elején ahhoz, hogy beszippantson ez az apró robotvilág. Minden élettel teli, hangulatos, szerethető, zenéje pedig egyenesen zseniális. Volt, hogy azért maradtam egy helységeben, mert még hallgatni akartam a muzsikát. Ez egy alapmű minden indie és kalandjáték kedvelőnek, mert ritka hangulatos és művészi játék a Machinarium.

mark_of_the_ninja_wallpaper.jpg

A Klei Entertaiment annak idején a Shank platform játékkal alapozta meg a hírnevét, melyben kérdés nélkül le kellet mészárolni mindenkit. Ezek után megcsinálta a második részt, utána pedig egy teljesen más és szokatlan szemszögből közelítette meg a platform műfajt és ezzel megszületett minden idők legjobb lopakodós játéka, a Mark of the Ninja. Mint a címből már kiderült, egy ninját alakítunk, kinek testét különleges tinta borítja és abból nyeri erejét, de van egy hátulütője a dolognak, hallucinációkat okoz. A történetről többet nem szeretnék elmondani és nem is érdemes, de nem is ez a fő erőssége a játéknak, hanem maga játékmechanika és az, hogy mennyire könnyedén el lehet sajátítani a játékot és mennyire kifinomult minden porcikája, legfőképp a pályafelépítés, melyben egy csöpp hiba sincs. Egy igazi mintapéldánya az két dimenziós indie platform piacnak, mely megmutatta, hogyan is kell igazán egyedi dolgot alkotni igazán profin.

dust_an_elysian_tail_by_huerque-d68dfyn.png

A Dust, Dean Dodrill ás Alex Kain álma, melyről 2009-ben lehetett először hallani és 2013-ig kellet várni a megjelenésére. A játék főstílusa a Hack & Slash, melyet nagyszerű és látványos kombó rendszerrel toldottak meg, meseszerű grafika keretében. Az egészet pedig megspékelték egy kis RPG rendszerrel és metroidos pályafelépítéssel és egy igazán felnőttes történettel. Ez egy tökéletes ékkő az indie piacon, mely a nagyokkal is felveheti a versenyt. Elég megnézni belőle egy videót és látható a gondos odaadás minden kis részletén a játéknak. Nehézsége sem idegőrlő, legkönnyebb szinten könnyedén végig lehet szaladni rajta és figyelni a történetre, míg afelett már figyelni kell a dolgokra és erősen ajánlott kihasználni társunk képességét. A Dust egy igazi klasszikus, melynek minden indie gyűjteményben ott a helye.

Tiamou_Terraria_Fan_Art_Hallow_Wallpaper.jpg

A Minecraft-nak nagyon sok mindent köszönhetünk, elsősorban a túlélő játék műfajt, egy igazi digitális Lego élményt, az early access piaci formátumot és persze rengeteg klónt, melyekről jobb nem is beszélni. De kivétel mindig akad és jelenleg erre a lebogigjobb példa a Terraria. A sok eltévedt próbálkozástól eltérően a Terraria nem próbál meg helytállni a három dimenziós világban, hanem marad az indie műfaj egyik fő megjelenési formájánál, a két dimenziónál, mely kellően részletgazdag, de pixeles bája megmarad. Feladatunk ugyanaz, mint a Minecraft esetében, túlélni és felfedezni. A túlélés nem éppen nehéz, ha elég óvatosak vagyunk, de ez még nem azt jelenti, hogy Rambo módjára kell előre haladnunk. Nem a kihívás faktor miatt fogjuk szeretni a játékot, hanem a tartalma miatt. Rengeteg felfedezni valóval, NPC-vel és főellenféllel. Valójában csak első ránézésre hasonlít a Minecraft-ra, de ha ez ember jobban beleássa magát, rájön, hogy külön utakon jár, mely rengeteg hasonló jó játékot szült, mint például a Starbound.

Ez az öt gyöngyszem újból bemutatta, hogy mennyi potenciál rejtőzik ebben a műfajban és nem kellenek ahhoz dollár milliók, hogy egy minőségi profi játék kerüljön a piacra. Néha a nagyok is tanulhatnának a kis fejlesztő csapatoktól.

Előző részek:
50 Legjobb Indie Játék 1. rész
50 Legjobb Indie Játék 2. rész

Szólj hozzá!

indie ajánló 50 legjobb indie játék

2014.08.15.10:43 ayo

Gondolom nem mondok újat azzal, hogy Steamen jónéhány játékhoz le lehet tölteni ingyenes tartalmat, viszont mindig is gond volt ezeket megtalálni, ha persze egyáltalán valakiben felmerül a gondolat, hogy meg kéne nézni, milyen cuccokat lehet pluszba hozzá leszedni.
Ennek a gondnak vége, csak az egyszerűbb scriptet kell lefuttatni, amellyel automatikusan hozzá tudjuk addolni a fiókunkhoz járó ingyenes tartalmakat (pl.: Portal 2 - Perceptual Pack, Alan Wake Bonus Materials, Waking Mars - Soundtrack).

steam ingyen tartalmak.png

Használatához szerintem a legegyszerűbb a Firefox, ezért aszerint fogom elmagyarázni, de más böngészővel is lehet, ahol van developer tool.

1. Jelentkezz be a store.steampowered.com-on.

2. Menj ide: store.steampowered.com/account

3. Jobb klikk valami üres helyre és elem vizsgálata.

4. Itt keressük ki a konzol menüt és másoljuk be az itteni hosszú parancssort, majd enter és várjuk meg, amíg szépen le megy a script.

fontos: a scriptet frissítették, most kb. mindent hozzádob a fiókhoz a demótól kezdve a free to play játékokig.

Eredeti forrás:
http://steamdb.info/freepackages/

1 komment

ingyen steam

2014.08.13.11:27 ayo

Aki követi a Humble Bundle akciókat bizonyára összeefutott már a ‘The Room’ első és második epizódjával 1-1 Android Bundle keretén belül, ami nem más, mint egy kiváló háromdimenziós fejtörő játék. Steam-re érkezése alkalmából következzék tehát egy kis kedvcsináló ehhez a remek alkotáshoz, amin csak helyenként érezhető, hogy bizony egy mobiltelefonra készült alkalmazásról van szó, de az biztos, hogy a látványra nem lehet panaszunk ennek ellenére sem.

A játékról annyit érdemes tudni, hogy egy hosszabb esti mozizás időtartamával verseng az 5 fejezet együttesen és elég aprócska az újrajátszási faktora is a stílusából fakadóan, de az első végigjátszás bizony remek kihívást nyújt, köszönhetően a részletesen kidolgozott tárgyaknak, titkos kapcsolóknak és fiókoknak és a túlvilágba látó lencsénknek, ami tovább tágítja az egyébként szűkös teret és a feladványok spektrumát. (Mintha egy IV lámpával kutatnánk nyomok után.)

The Room.png

A játék egyedülálló a maga területén, hiszen nem nagyon akad ilyen minőségben hozzá hasonló a piacon (nem beszélve a mobil platformról). Annak ellenére, hogy a második rész sokkal változatosabb és némiképp hosszabb, a fejlesztők csak akkor fogják PC-re portolni, ha az első epizód az ő mércéjük szerint jól teljesít.

Aki esetleg a jelenlegi 5€-s árat sokallja, az nyugodtan megvásárolhatja a játékot Androidra és iOS-re is egyaránt, hiszen ezeken a platformokon jóval olcsóbb. Steam vagy mobil, nem számít, a játékot ajánljuk mindenkinek, akik némi nyelvfüggetlen fejtörésre vágyakoznak.

Steam:
http://store.steampowered.com/app/288160/
Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.FireproofStudios.TheRoom
iOS:
https://itunes.apple.com/gb/app/the-room/id552039496

Szólj hozzá!

indie ajánló pc puzzle android