2015. augusztus 28. ayo

Ez a hét az akciók és az ingyen játékok hete, az már biztos. Augusztus 31-ig a Humble Store-ból most 15 euró helyett bárki ingyen beszerezheti Steamre a Stealth Inc 2: A Game of Clones: Humble Deluxe Editiont.

A játékot itt tudjátok beszerezni.

stealthinc2.jpg

2015. augusztus 28. ayo

Az évi szokásos PAX Prime Seattle alkalmából egy nem mindennapi akciót indítottak, minimum 1 dollár adakozásért Hitman Absolution PC kulcs jár. Minden pénz a GameChanger Charity alapítványnak megy, akik kimondottan a rákos gyerekekkel foglalkoznak.
Szóval nem csak egy jó dealről van szó, hanem egy nemes célról is. Arra bíztatok mindenkit, aki teheti, nyugodtan dobjon be több dollárt, elvégre egy AAA játékról van szó, és a beteg gyerekeknek is segíthet.

hitman_donation_cancer.jpg

Adakozni Hitman Absolutionért itt tudtok szeptember 2-ig.

2015. augusztus 27. ayo

A megszokottól eltérően nem a havi ingyenes játékokról van szó, hanem egy teljesen új kezdeményezéssel, amit Actually Free Apps néven indítottak be, mivel ezek ténylegesen ingyenes játékok (jelenleg 468!), amelyekben semmilyen mikrotranzakció nincs. Hogy meddig tart pontosan egyes játékok ingyenessége, azt nem lehet tudni, ezért érdemes minél hamarabb lecsapni a kiszemelt játékokra, mert olyan cuccok vannak mint a Goat Simulator (1500 Ft) vagy a DuckTales: Remastered (2500Ft) meg persze Fruit Ninja, Angry Birds és még sorolhatnám.

amazon_actually_free_apps.png

Az appokhoz Amazon Underground kell, amelyhez az első indításkor készíthetünk fiókot is - érdemes valami random US lakcímet megadni, ha problémázik a regisztrációnál.

A teljes listát itt találhatjátok.

 

A legegyszerűbb módszer:

1. Az amazon.com-on regisztrálj fake US címmel.

2. A teljes listán szépen "vedd" meg a kívánt appokat. Ha nem látod, akkor állítsd át a country settings-et US-re.

3. Töltsd le az Underground alkalmazást.

4. Jelentkezz be és a library-ben ott fog várni minden app - ha mégsem, akkor szinkronizáld.

2015. augusztus 26. ayo

A Crossy Road nagy sikere után ismét egy retro feldolgozást készített a Hipster Whale csapata immáron a Bandai Namco szárnyai alatt, akikhez az egyik leghíresebb retro franchise tartozik, ami nem más mint a Pac-Man széria.

pac-man_256_endless_maze.jpg

A Pac-Man 256 - Endless Maze hasonló alapokon nyugszik, mint elődje: felhasználja a Crossy Roadban bevált voxel grafikás-endless-reward rendszert és összemixeli a klasszikus Pac-Man játékmenettel. A siker pedig garantált.

Én kezdetben féltem, hogy a Pac-Mant telefonon nem lesz annyira élvezet játszani, de a biztosíthatok mindenkit, hogy teljes mértékben egy könnyed mobiljáték lett a végeredmény. A játékban négy irányba mehetünk, a célunk pedig, hogy minél több Pac-Dots-ot együnk meg, tehát a Crossy Roaddal ellentétben nem a megtett táv számít; persze itt se jó, ha sokáig egy helyben vagyunk vagy visszafelé megyünk, mert hátul folyamatosan jön a Glitch, ami természetesen halálos ránk nézve. A Pac-Manben megszokott ellenfelek itt sem hiányozhatnak, őket persze megtolták pár új haverral és képességgel - csak pár példa: a rózsaszín akkor mozog abba az irányba egyszer, ha meglát, az alvó szürke követ, ha közel megyünk hozzá, a kék csak egy adott elem körül mozog, a piros folyamatosan követ stb.

pac-man_256_endless_maze-1.jpg

A pályán továbbá találhatóak gyümölcsök, érmék, power upok és a szokásos golyó, ami után meg tudjuk enni az ellenségeket.

A reward system kicsit másképp működik, mint a CR-ben. A power upokat (lézer, bomba, fagyasztó stb. összesen 16db) folyamatosan fogjuk kapni, ha elérünk bizonyos szintet, viszont ezeket érmékért cserébe folyamatosan lehet fejleszteni; a fejlesztés időbe telik és addig nem tudjuk használni az adott elemet. Érméket a pályán lehet szerezni vagy teljesíthetjük az adott feladatokat, például együnk meg egy menetben három epret stb. Nincs semmi ingyen érme, ha sokat várunk, ezekért nekünk kell mindig megdolgozni.

Most pedig jöjjön a fekete leves, a mikrotranzakció. Sajnos emellett nem lehet elmenni, mert míg a CR hibátlanul élvezetes volt pénzköltés nélkül, addig a Pac-Man már kevésbé.
Minden egyes menet 1 kreditbe kerül, amit 5 percenként újra kapunk, maximum 6 lehet. Ha elfogy a kredit, akkor csak free play módban játszhatunk, amelyben nincs semmiféle power-up és nem mellesleg minden halál után 1 kreditért egyszer folytathatjuk a játékot, tehát a kredit fontos része a játéknak, ha szeretnénk a játékot a teljességében élvezni. Persze pénzzel minden megoldható, 300 forintért 12 kreditet kapunk, ami szerintem teljes mértékben hülyeség, 2700 forint körül viszont végtelen kreditet adnak, azaz megvettük a játékot - ez már jobban megéri, ha választani kéne.
Egyelőre kontent ügyileg nem sok cucc van benne, a 16 power up kevés, nincs semmi kozmetikai kiegészítés, ami a Crossy Road lelke volt szinte és az IAP rész egy kicsit rontott rajta szerintem, de összességében bejövős.

Android | iOS

2015. augusztus 19. SamuelDivinium

fingered_header.jpg

Aki ismeri Edmund McMillen játékait az első ránézésre meg fogja tudni mondani, hogy ehhez a grafikákat bizony ő készítette. Furcsa, groteszk figurák sorakoznak fel előttünk (és természetesen a kurzor is mi más lenne, mint egy levágott ujj) akikről el kell döntenünk bűnösek-e vagy ártatlanok. Ha bűnös? Irány a villamosszék! Tulajdonképp egy „ki lehetett a tettes” szembesítő játékkal van dolgunk.

archívum