2015. március 02. ayo

Múlt héten megérkezett a várva várt csomagom, amely a New 3DS XL gépet és a legújabb Zeldát tartalmazta. Sajnos itthon nem volt számomra megfelelő összeállítás, ezért kénytelen voltam egy kis segítséggel az angol Nintendo Store-tól beszerezni a pakkot.
Egyrészt szerettem volna minél több limitált ereklyéhez hozzájutni, másrészt nem szerettem volna sima 3DS-t; az XL nagy képe ezerszer jobb játékélményt nyújt (90%-kal nagyobb) és annyival nem nagyobb az eszköz, mint a normál változat - ezt úgy mondom, hogy napi szinten hordtam a régi XL-t és nem zavart soha a mérete vagy a súlya.

A másik nyomós érv, hogy ne telepített Zeldával adják a gépet, mivel a Nintendo DRM talán az egyik legrosszabb a digitális piacon és ha már Zelda, akkor legyen fizikai állapotban meg - így az egyedi arany változat is kiesett a lehetőségek közül. Mellesleg az arany szín sem tetszett, tudom hogy a Zelda speciális kiadásoknak ez a színe, de egy-két cucc kivételével a nagy részük mégsem tudott megfogni - egy lilának ezerszer jobban örültem volna.

new_nintendo_3ds_xl_metallic_black_majoras_mask_3d_special_edition_full.jpg

2015. február 27. ayo

A tegnapi stream a már beharangozott Brutality-ről szólt, amelynek kivitelezése nem csak engem, hanem az egész rajongótábort meglepte, de ne szaladjunk ennyire előre.

mortal_kombat_x_brutality2.png

Elsőként Cassie Cage három stílusát mutatták be (Hollywood, Spec Ops, Brawler). Cassie Cage Johnny Cage és Sonya Balde ötvözete egy kis Strikerrel megfűszerezve. Nekem Sonya valahogy soha se volt a kedvencem ellentétben Johnny Cage-el, aki mindig is egy kellemes karakter volt és picit sajnálom, hogy most nem fog szerepelni önálló karakterként.
Összességében Cassie nem lett rossz, de inkább az MK: Armageddon érzést látom benne, amikor már nem tudtak kitalálni semmi újat csak esztelenül ötvözték a karakterek képességeit. 

A harmadik képesség bemutatása után mindenki nagy megdöbbenésére beadták a várva várt Brutality-t Cassie Cage-el, ami teljesen más lett, mint amire bárki is számított. Nekem elsőre egy kicsit laposnak tűnt, ezerszer komolyabb animációkra számítottam és ha már Brutality-nek neveznek el valamit, akkor az legyen brutális.
De nem, a fejlesztők ezt a kivégzést teljesen másként hozták vissza az MKX-be; egy egyszerű kombó-finisher lesz, mint az SF Super vagy KI Ultra kombói annyi kivétellel, hogy ez a plusz mozdulat nem vesz le plusz sebzést az ellenféltől.
A Brutality éppen ezért arra lesz jó, hogy a színpadias és unalmasabb Fatality-k helyett a játékos inkább egy egyszerűbb, rövidebb kivégzéssel fejezze be a menetet.
Ezután (kb. 18 percnél) bemutattak egy rövid Brutality trailert, amelyben több karakterrel is bemutatják ezeket a mozdulatokat, amik már egy fokkal jobban tetszettek, főleg Sub-Zero mozdulatai.

mortal_kombat_x_brutality.png

Online játékban nagyon ritkán használják a Fatality-t, inkább csak az agresszívabb játékosoknál vettem észre, hogy ez számukra elengedhetetlen kellék. Kivégezni általában a kezdők szoktak, akik még keveset látták ezeket a mozdulatokat vagy épp akkora siker nekik ezt beadni, mint győzni online.
A legtöbb játékos célja, hogy sok menetet nyomjanak egymás után, ezért a multi kódokból is a No Blood - No Fatality kódot használják, így a győztes menet után egyből indulhat a következő.
Szóval ezt mérlegelve a Brutality egy igen hasznos dolog lesz, hiszen ez csak egy rövidebb kombózós kivégzés a végén, amely nem fogja megtörni az MK gyors játékmenetét, ráadásul több mint 100 féle Brutality-t tartalmaz a játék, valamint azoknak a kombinációit, hiszen az előtte lévő kombókat kedvünkre variálhatjuk, így egy karakternek többféle Brutality mozdulata van.

mortal_kombat_x_brutality3.png

A kis trailer után játszanak egy párat és bemutatnak még több egyedi Brutality-t, majd szokásosan nyomnak három menetet egymás ellen, amelynek a végén a nyertes szintén Brutality-vel fejezi be.
A következő streamben több új karaktert is be fognak mutatni a pontos dátumra meg annyit mondtak, hogy "much sooner than you think".

UPDATE: meg is érkezett az új videó, amely már a story módba enged bepillantást rengeteg új karakterrel:  Jacqueline Briggs (Jax lánya), Takashi Takeda (Kenshi fia), Kung, Shinnok, Rain, Baraka, Mileena, Sindel.

2015. február 25. ayo

Az 50. Mini Ludum Dare témája a "demakes" volt, amely a létező játékok újragondolását jelenti egy sokkal egyszerűbb kivitelben. A mostani kompón olyan jobbnál jobb alkotások születtek, mint például a 2D Dishonored, a felülnézetes pixelekből Assassin's Greed, a szintén pixelalapú Zelda, a szövegalapú Half-Life és még sorolhatnám. Mindegyiket érdemes kipróbálni, de ha nagyon ki kellene emelni egyet a listából, akkor a Metal Gear Game Boy változatát tudnám mindenképp ajánlani.

metal_gear_game_boy.PNG

Az egyszerűnek tűnő játék rendkívül részletes és kihívásban gazdag. Metal Gear fanok szeretni fogják, minden benne van, amit a stílus megkövetel, lopakodás, kitérés a katonák látószögéből, bokorban elrejtőzés, mászás, guggolás. A játék elején érdemes megjegyezni a gombokat (J-K + nyilak), mert utána már nem lehet visszanézni. A játék nem hosszú, érdemes végigjátszani, rettentő jó hangulata van, ami a folyamatos humoros szövegeknek köszönhető, a zenének és a platformnak megfelelő 2 bites grafikának. Én simán eltoltam volna vele még pár órát, annyira bejött.

2015. február 23. ayo

A klasszikus játékok remastered kiadásainak korában és a szörnyű Duke Nukem Forever bukása után bevallom, nem sok jóra számítottam, amikor a Shadow Warriorral kezdtem el játszani, de nagyjából egy perc alatt sikerült teljesen megváltoztatni a hozzáállásomat, mikor az intróban felcsendült a You got the power 80-as évek beli dallama, amely nem mellesleg a Transformers egész estés meséjének a betétdala is; innentől kezdve tudtam, hogy ezt biza szeretni fogom.

shadow_warrior4.jpg

2015. február 19. Adi86

stfu.JPG

Két dimenziós, pixeles platformerekkel már Dunát lehet rekeszteni és ez a fajta túltermelés nem ok nélkül történik. Ez a játékstílus tudja leginkább kielégíteni a nosztalgikus hajlamainkat, mert a kilencvenes évek gyermekei biztosan hasonló játékokkal ütötték el néha az időt suli után, ahogy a cikk írója is.

2015. február 17. ayo

Star Wars csomag után itt az újabb Squre Enix Bundle, amely minőségi AAA játékokat sorakoztat fel kihagyhatatlan áron. Amik érdekelt én azokat "sajnos" kijátszottam, szinte mindegyiket maximálisan, de akinek hiányzott egy a gyűjteményéből vagy túlságosan sokallta kiadni ezekért a pénzt, annak most itt a lehetőség:
Buy it now!

humble_square_enix_bundle_2.PNG

archívum