2014.07.30.11:06 ayo

Az IndieGames-en találtam nem régiben ezt a játékot, amely pillanatok alatt meg tudott fogni és egyszerűen nem bírtam elengedni.

shapedown.png

A játékot egy diákokból álló csapat készítette, akik a Sundae Month névre hallgatnak. A nagyobb munkák mellett ez az első kisebb és ingyenes játékuk.
Ahogy a gifben is látjátok, a játék lényege egyszerű lesz: négyféle szín és forma van, ezekbe kell pörgetéssel a megfelelő elemeket belerakni. Minden helyes lépés után az adott oldalnak az egyedi hangját fogjuk hallani - a hangok szintenként változni fognak. Ha folyamatosan jól forgatjuk a négyzetet, akkor egy kellemes kis dalt kreálhatunk, ha viszont elvesztjük a fonalat és rosszul forgatjuk, akkor sajna mellé fogunk ütni.

A játék szintenként egyre nehezebb variációkkal dolgozik és folyamatosan gyorsul. Minden sikeres csúsztatás után növekszik a zöld csík és nagyobb lesz a szorzónk, ha sokat hibázunk és a piros csík uralkodik, akkor viszont vége a játéknak.
A sima play módon kívül (tovább forgatjuk a kezdőmenüt) még egy arcade változatot tudunk játszani, amely teljesen random dobálja az elemeket. Ezt csak az igazán pro játékosoknak tudom ajánlani, akik már unják a normál szintezgetést - engem ez nagyon nem fenyeget.
Jelenlegi 9360 a rekordom, de ha nektek sikerült bármilyen komolyabb pontszámot gyűjteni azt nyugodtan posztoljátok be, hátha valaki kipörgeti az égeszet hibátlanul, hajrá!

A játékot ezen a linken érhetitek el:
http://game.sundaemonth.com/shapedown/

Szólj hozzá!

indie ajánló ingyen böngészőből Sundae Month

2014.07.28.11:54 Adi86

50 legjobb indie jatek.jpg

Nem gondoltuk volna, hogy mi kis kezdeményezésünk ekkora sikernek örvend. Reméljük, hogy az ezután következő nyolc részt is ekkora érdeklődés és lelkesedés fogja fogadni.
Az indie játék piacon manapság képtelenség kiigazodni, napi szinten három játék jelenik meg, de sajna nem éppen kiemelkedő minőségűek. Egy új játékosnak, aki ebben a stílusba akar belekóstolni viszonylag nagy káosszal találja magát szembe és elég hamar elmehet a kedve az indie stílustól, pedig hangulatosabb, kihívásokkal telibb és meghatóbb játékokkal találkozni ebben a szférában mind mondjuk a három A-as piacon. Az előző mondat pedig teljes mértékben igaz a most következő öt játékra, amelyek értékeit nem lehet kétségbe vonni.

limbo.jpg

Egy minimalista dizájnnal rendelkező platform, logikai játék, melyben egy srác szeretné megtalálni nővérét a sötét erdőben. Mondhatni egy alap horror szituációs képletet alkalmazza a játék, de nem mondanám azt, hogy egy horror játék lenne. Talán amivel legjobban lehet jellemezni a Limbot, hogy rideg. Ezt a tulajdonságot pedig a grafikával és a hangokkal érik el. Az előbbiben főként a fekete és szürke dominál, így eléggé nyomasztóvá válik és az egészre rátelepedik a csönd, amelyet a halálunk hangja tör meg. Játékmenet és a mondanivalója miatt pedig simán a nagyok közé emelkedik Limbo, de ha nem nagyon szereted a nyomasztó hangulatot, akkor kerüld el.

Dont starve.jpg

A Don't Starve az első igazi túlélő játék, amit Klei Entertaiment fejlesztet és a Steam Workshop-nak köszönhetően folyamatosan bővül. A legklisésebb túlélő felütéssel kezdődik. egy szigeten találjuk magunkat és természetesen nincs nálunk semmi. Kezdetben az első probléma az lesz, hogy az éjszakát túléljük, utána éhség, egészség épelméjűség lesz a problémánk és ha ez még nem lenne elég, akkor ott vannak a környezeti veszélyek és időjárás változás. Leírtakból szerintem már látható, hogy nagyon nehéz játékról van szó, de itt a halál nem kimondottan idegesítő, hanem újabb tapasztalatot ad és ezáltal mindig egy kicsivel megnyúlik a túlélt napok száma.

revenge-of-titans.jpg

Az egyik legjobb indie stratégia játék a Revenge of the Titans, igaz nincs sok belőlük, de még az indie piac többi játéka mellett is simán kiemelkedő. Egy elég keményvonalas Tower defence játék, ahol Titanok megtámadják a Földet és nekünk szokás szerint a bázisokat meg kell védenünk különböző védelmi taktikákkal. Az arzenálunk elég változatos, a bő 10 óra játék után is nyújt újdonságot a terebélyes fejlődési fának köszönhetően. Ha szeretitek a műfajt, akkor kötelező a kipróbálása, ha pedig a magát az indie műfajt kedvelitek akkor is adjatok neki egy esélyt, mert igazán hangulatos kis játék.

bastion.jpg

Nagyon ritkán sikerül egy csapatnak első alkalommal klasszikust teremtenie és világméretű rajongást kiváltania, de Supergiant Games-nek sikerült. Történet szerint a világ elpusztult és főhősünk Kid, utolsó lehetőségként elindult megkeresni a Bastion nevű helyet és a lehetséges túlélőket. Játékmenet hack'n'slah hagyományait követi, szokásos színt lépéssel és folyamatosan bővülő fegyver választékkal. Ami kiemeli a tömegből az az audió élmény, a teljes játékmenet alatt narrációt kapunk, amely kellemes atmoszférát ad Bastion-nek és ráadásnak olyan zenei anyagot, amitől hallószerveink mennyországba kerülnek. Hab a tortán pedig maga a grafika, mely ízléses és eredeti, egyszóval magával ragadó. Bastion igazi kaland mely elvarázsol és kellő kihívást nyújt, minden része a helyén van, így bármilyen dicséretet kap vagy kapott eddig, azt mind megérdemelte.

Amnesia.jpg
Frictinal Games a Penubra trilógiával beírta magát a horror rajongók szívébe, az Amnesiaval pedig a játéktörténelem nagykönyvébe. Amnesia nem csak nyomasztó és félelmetes, de egyenesen azt az érzést próbálja közvetíteni amit a Lowcraft művek is. Nincs rosszabb a kiszolgáltatottságnál, hiszen itt más nem tehetünk, mint menekülünk a különös lényeg elöl, mivel a harcot semmiféle formában nem vehetjük fel velük. A leírtak alapján már biztos rájöttek, hogy ez eléggé réteg játék, amelyet nem feltétlenül szeret mindenki, de egy próbát megér, hogy tudjuk milyen a,z mikor semmi esélyünk nincs és csak a futás maradt.

Következő részben mi várható? Az maradjon titok még, de ha minden jól megy augusztus elején kikerül a harmadik rész is, utána egy nagyobb szünet lesz, mert vár egy strand és egyben egy fesztivál. Addig is próbáljatok ki és játsszátok végig az eddigi tíz játékot, mert higgyétek el nagyon megéri.

Előző rész: 50 Legjobb Indie Játék 1. rész

2 komment

indie ajánló 50 legjobb indie játék

2014.07.25.13:04 ayo

A Glitch Lab egy olyan 2D platformer, amelynek egyedisége, hogy direktbe tele rakták programhibákkal. A hibák viszont itt nem ellenünk lesznek, hanem minket fognak segíteni. A játék lényege, hogy végig tudjunk menni mind a 16 pályán a szinten kínált glitch-ek segítségével.
Viszonylag hamar ki lehet pörgetni, de tuti lesz nektek is olyan, amin gondolkodni fogtok. A játék amúgy a Game Jolt's Glitch Jamre készült, ahol még több hasonló témájú pályaművet találhattok.

Glitch Lab.png

A játékot ezen a linken érhetitek el:
http://jams.gamejolt.io/glitchjam/games/glitch-lab/27920

Szólj hozzá!

indie ingyen platform böngészőből

2014.07.24.11:01 ayo


sorsolas.png

A sorsolásról: amelyikre igényt tartasz, azt írd bele majd tárgyként a jateknaploblog@gmail.com címre. Ha több is érdekel, akkor többet is beleírhatsz, ezáltal a többi sorsoláson is részt veszel. A feladat egyszerű, csupán az alábbi kérdésre kell válaszolni:

Melyik indie játékod várod idén a legjobban?

A választható nyeremények: Gun Monkeys, Soulbringer, Project Aftermath, Jolly Rover, Pickers, Little Farm, The 7th Guest, Containment: The Zombie Puzzler, Clickr, SOL: Exodus, ETHERLORDS I & II, ESCHALON: BOOK I, ESCHALON: BOOK II, Gun Metal, Hostile Waters: Antaeus Rising, Humanity Asset, Nosferatu: Wrath of Malachi, Chompy Chomp Chomp, RADical ROACH Deluxe Edition, FootLOL: Epic Fail League, Frozen Synapse.

A játékot csak magadnak aktiválhatod, mivel a sorsolás célja, hogy olyanhoz kerüljön a játék, akit tényleg érdekel.

 A sorsolás szombat este 19:00-kor fog történni a random.org segítségével. A nyerteseket (tíz lesz) emailben értesítem és természetesen ide is ki fogom írni.

A nyertesek:

Fejes András - Gun Metal

Zimányi Gábor - Frozen Synapse

Varga Zsolt - 7th Guest

Csaabaa - Clickr

Bebők Barnabás - RADical ROACH

Fekete József - FootLOL: Epic Fail League

Szabó Tamás - Jolly Rover

Nemtom - Little Farm

Kovács Zsolt - Hostile Waters: Antaeus Rising

Szilágyi Szabolcs - Chompy Chomp Chomp

 

A játékokat felajánlotta: a játéknapló tagjai.

Szólj hozzá!

sorsolás

2014.07.22.20:52 ayo

A Humble Bundle-nek ismét sikerült egy komolyabb csomagot összehozni. A 15-ös pakk nem éri meg, de a többit nyugodt szívvel tudom ajánlani.
Kiemelném, a játékokat külön lehet aktiválni, és csak az átlag fölött fizetők kapnak majd egy hét múlva további játékokat!

The Humble Square Enix Bundle.PNG

1$-tól:

Thief Gold (PC Steam): a régi nagy klasszikus, ha véletlen valaki most szeretne játszani, annak ajánlom a HD pakk texture modot hozzá. Steam link itt. Eredeti ár: 6,99€

Daikatana (PC Steam): nindzsás-szuperszájberfegyveres fps. Anno nagyon oda voltam érte és rendszeresen toltam vele a multit is, de most elnézve a képeket max .gyűjteménybe raknám, minthogy játszanék vele újra - kár érte. Steam link itt. Eredeti ár: 6.99€

Mini Ninjas (PC Steam): aranyos 3D plaftormer. Sajnos sok helyen nagyon nehéz, ezért a kazuál játékosoknak nem igen tudom ajánlani, mert pl. a wallride tréning az elején már nekem is nehéz volt. A játék ettől független nem rossz, néha kicsit sivár a kontent - mindenképp érdemes elvinni a fingos boss-ig :). Steam link itt. Eredeti ár: 9.99€

Anachronox (PC Steam): már 13 éve is elavult a grafikája, de mégis sokan az egyik legjobb rpgnek mondják. Steam link itt. Eredeti ár: 5.99€

Hitman: Codename 47 (PC Steam): talán ez volt a legnagyobb kedvencem a sorozatban. Egyetlen gondja, hogy leírással is alig tudtam megcsinálni egy-egy missiont, mert annyira nehéz volt. Imádom. Steam link itt. Eredeti ár: 6.99€

Hitman 2: Silent Assassin (PC Steam): a második rész volt a legjobban kiegyensúlyozva a gyilkolás és a lopakodás között, ezért szintén nagy kedvenc - az utáni részek szerintem már túlságosan egyszerűek voltak és inkább csak arra mentek, hogy mindenki végig tudjon rajta menni. Steam link itt. Eredeti ár: 6.99€

6.66$-tól (jelenleg):

Aki átlag felett fizet:

Deus Ex: Invisible War (PC Steam): a Deus Ex melléktörténete talán az egyik legrosszabb része lett a sorozatnak, de ettől függetlenül még így is sokan szeretik. Steam link itt. Eredeti ár: 6.99€

Deus Ex: The Fall (PC Steam): mobilport spin-off, maradhatott volna telón sajna kevés ez asztalra. Steam link itt. Eredeti ár: 9.99€

Hitman: Absolution (PC MAC Steam): a rész, amely sikeresen újraélesztette a kedvenc bérgyilkosunkat. Hosszabb posztomat erről itt olvashatjátok. Kiemelten ajánlom. Steam link itt. Eredeti ár: 19.99€

Nosgoth Veteran Pack (PC Steam): 30 napos boost és +50% XP a játékhoz. Steam link itt. Eredeti ár: 3.65€

Battlestations: Midway (PC Steam): hadihajós / légi csatás játék, amelyet csak ajánlani tudok mindenki számára. Én nem nagyon szeretem az ilyen stílust, de ez anno nagyon megfogott és azóta se jött ki ehhez hasonló számomra. Steam link itt. Eredeti ár: 6.99€


15$-tól:

Deus Ex: Human Revolution Director's Cut (PC Mac Steam): megint egy nagy kedvencem. Legalább annyira bejött mint anno az első rész. Steam link itt. Eredeti ár: 19.99€

Just Cause 2 (PC Steam): én soha se tudtam vele játszani 10 percnél többet, de sokaknak nagyon bejön az ilyesfajta openworld lövölde - szerencsére van demó. Steam link itt. Eredeti ár: 14.99€

Lara Croft and the Guardian of Light (PC Steam): Lara Croft spin-off. Mobil eszközökön ment inkább, de nem érződik - simán megállja a helyét a többi PC játék között. Én ki is maxoltam, annyira szerettem - co-op ON. Steam link itt. Eredeti ár: 9.99€

Deus Ex: Game of the Year Edition (PC Steam): az egyik legnagyobb klasszikus, amely megállja a helyét a mai napig. Aki kihagyta az egyszer tolja végig és meg fog mindent érteni. Steam link itt. Eredeti ár: 6.99€

Kane & Lynch 2: Dog Days (PC Steam): az első rész ezerszer jobban bejött, bár azt is nagyon lehúzták mindenhol. A második rész szerintem nagyon gyenge lett, egyszer ki lehet pörgetni, de nagyon nem tudnám ajánlani senkinek sem. Steam link itt. Eredeti ár: 9.99€

BÓNUSZ (az átlag felett fizetőknek):

The Last Remnant: jrpg rajongóknak nagyon is ajánlott darab - gamepad nem árt, de billentyűzettel is élvezhető. Steam link itt. Eredeti ár: 9.99€

Just Cause (PC Steam): kiegészítésnek jó, de a második rész az igazi - legalább teljes lesz a gyűjtemény. Steam link itt. Eredeti ár: 6.99€

Hitman: Blood Money (PC Steam): ez a rész szerintem jobb volt mint a Contracts, de valahogy már messze nem hozta az igaiz Hitman érzést. Steam link itt. Eredeti ár: 8.99€

Hitman: Contracts (PC Steam): ezáltal komplett ez a franchise is. Egyszer jó volt kipörgetni, de én a korai szakászát + az újat jobban szerettem, mint például ezt a részt. Steam link itt. Eredeti ár: 5.99€


A bundle eredeti ára: több mint 48090Ft. Most: minimum 232Ft.

A bundle-t itt tudjátok megvenni: http://www.humblebundle.com

Szólj hozzá!

humble bundle indie bundle

2014.07.22.11:55 ayo

Talán az egyik legegyszerűbb és legnagyszerűbb roguelike lopakodós játék az ASCII-ben készített G0. A játék még a régebbi 29. Ludum Dare kompóra készült, de úgy érzem, hogy mindenképp kell róla egy kis poszt, mert ritka, hogy egy ilyen stílusban készült játék ennyire le tudjon kötni.

G0.png

A játék lényege a titkos adatok begyűjtése és a helyszín elhagyása, mindezeket persze a lehető legkevesebb feltűnéssel. A dollár jelű intelek sokat fognak segíteni a feladatunkban. Kezdetben négy irányba tudunk menni plusz hátulról le tudjuk ütni az ellenséget, de később kapunk még pár mozdulatot.
Szerintem nézzétek rá egyszer, főleg ha szerettek lopakodni, tényleg ötletes lett, simán jöhetne belőle még pár extra pálya.

A játékot ezen a linken érhetitek el:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/1980036/Static/G0.swf

1 komment

indie ajánló ingyen böngészőből ludum dare rougelike