E3 2018 - Nintendo röviden

A Nintendo szokásosan előre felvett műsorban mutatta be a legújabb játékait. Az idei adás érdekessége, hogy több mint a fele a Super Smash Bros-ról szólt és hogy nulla szó esett a Nintendo 3DS-ről, kizárólag Switch játékokat mutattak, de abból szerencsére dögivel.

Daemon x Machina
Érkezik egy csodálatos cell shaded környezetben megkomponált brutál mecha lövölde.
Megjelenés: 2019

Idén szeptemberben érkezik a Xenoblade Chronicles 2-höz a Torna - The Golden Country DLC, emellett ismét kaptunk egy kis bemutatót a Pokémon: Let's Go játékból is.

Fire Emblem: Three Houses spring
Az évek óta várt nagygépes verzióból nem csak alcímet, de hosszabb trailert is kaptunk gameplay-jel.
Megjelenés: tavasszal

A Nintendón mindig is pocsék volt az ingyenes játék felhozatal, de ez a Switch-csel most megváltozott. A pár napja bemutatott Fallout Shelter mellett immáron tölthető a Fortnite, ami jelenleg a legnépszerűbb játék a piacon és szintén megjelent a Paladins is egyelőre csak fizetős bundle kivitelben, de később ahogy minden platformon, ez is F2P lesz. Ez óriási mérföldkő a Nintendónál és biztosan nagyot fog ugrani az eladások száma, hiszen a gép adta lehetőség, hogy bárhol bármikor tudunk ezekkel játszani, hihetetlenül jó dolog.
Még egy fontos dolog: a Fortnite-hoz a napokban jön egy voice chat upgrade, ami simán a füles jack bemeneten keresztül működik és nem kell hozzá a Nintendo feleslegesen túlbonyolított voice-chat megoldását használni. Reméljük, hogy több játék követi a példáját.

Overcooked 2
Hamarosan érkezik az egyik legjobb indie co-op játék folytatása. Az új rész még több recepttel, új karakterekkel, új funkciókkal és rengeteg új pályával, amelyek biztosítják, hogy ebben a részben is biztosan össze fogunk veszni a szeretteinkkel.
Megjelenés: augusztus 7.

Emellett érkezik a Switch-re készített Killer Queen Black verziója és megjelent a mai napon a Hollow Knight fullos kiadása is.
A két játék után egy rövid montázs videót mutattak be viszonylag sok játékkal. Ezekben vannak újak és régiek egyaránt, érdemes végignézni - én talán a Dragon Ball FighterZ-nek örültem a legjobban.

Super Mario Party
Ez volt talán a legkreatívabb újítás a teljes E3-on. A Mario Party franchise immáron Switch-en folytatódik, de nem akárhogyan! A mókás minigame-ekre alapuló társasjáték feelinget eleve adja a Switch hardvere, hiszen bárhol bármikor elő lehet venni a haverokkal és a mozgásérzékelő joy-conok is sokat hozzádobnak a kis játékokhoz. A Nintendo nem állt meg itt, összesen 4 géppel lehet lokálban játszani és van olyan helyzet, amikor a képernyőket ötletesen akár össze is lehet illeszteni, amiken például keresztül tud menni a játékos. Rettentően ötletes dolgok vannak a videóban, nézzétek meg mindenképp.
Megjelenés: október 5.

Super Smash Bros. Ultimate
A Nintendo is pontosan tudja, hogy ezt a játékot várták idén a legjobban, ezért ez a játék kemény 25 perces bemutatót kapott, azaz az adás több mint fele csak a Smash Bros-ról szólt. A videó talán legérdekesebb része a karakterek, hiszen ebben a fejezetben a valaha megjelent összes karakter szerepel és pár új is, ami összesen 64 karaktert jelent. Ha szemfüles valaki, akkor észrevehette, hogy a "mindenki itt van" szlogen nem teljesen igaz, hiszen szegény Walugi nincs benne a játékban, amiről azóta számos mém született.
Megjelenés: december 7.

komment