Végre angolul is játszható a Ripened Tingle's Balloon Trip of Love!

A rajongóknak hála egyre több hivatalosan ki nem adott játék készül el, amelyekről örömteli posztokat tudok írni, ilyen volt például a BS The Legend of Zelda: Ancient Stone Tablets, a Metroid II fanmade, a Super Mario Land 2: 6 Golden Coins DX kiadás és most épp az egyik legfurcsább, de általam nagyon is kedvelt Zelda spin-off, ami immáron angol nyelven is elérhető.

ripened_tingle_s_balloon_trip_of_love.jpg

Tingle egy igazi japán mellékszereplő a szériában, akiről leginkább annyit lehet tudni, hogy 35 éves és oda van a tündérekért. Tingle elsőként a The Legend of Zelda: Majora's Mask részben tűnt fel, majd több főszériás Zeldában is kapott kisebb szerepet, de semmi jelentőset.

Aztán 2007 környékén valaki valamiért azt gondolta, hogy mi lenne, ha kiadnának egy Zelda spinofft részt Tingle főszereplésével. Azt nem tudom, hogy jött az ötlet, de a lényeg, hogy megjelent a Freshly-Picked Tingle's Rosy Rupeeland játék; minden elismerésem annak, aki ezt a kezdeményezést elindította és véghez vitte.
A játékot nem igazán kedvelték Tingle karaktere és a játékmenet miatt. Én mondjuk bírom az ilyen hülyeségeket, de elismerem, hogy Tingle és a játékai nem a nagyközönségnek valók, inkább azoknak, akik bírják a japán elborultabb humort.

ripened_tingle_s_balloon_trip_of_love_2.jpg

A játék két év után kapott egy folytatást is, ami viszont csak Japánban jelent meg Irozuki Tingle no Koi no Balloon Trip néven. Ez már kevésbé szívatós játékmenettel volt megáldva és talán pont ezért érdemelt volna meg egy EU/US kiadást, de vélhetően az első rész utáni eredmények láttán Japán inkább megtartotta magának a sorozatot.

A lelkes Tingle rajongók ezt nem hagyhatták annyiban és több mint 5 évig dolgoztak azon, hogy elkészüljön a fullos angol nyelvű változat. Itt nem csak szimpla fordításról van szó, hanem az összes grafikai elemet át kellett angolra rajzolni, majd hosszú bugtesztek után összerakni a végleges patch-et. A kemény munkának pedig meglett a gyümölcse, egy minőségi angol változatot kaptunk.

A játékhoz itt tölthetitek le az angol nyelvű patch-et, amihez az eredeti ROM és egy MultiPatch kell. Ezekről a patch mappában kaptok extra linkeket. A játékot emulátorral játszhatjátok PC-n vagy flash kártyával eredeti hardveren.

komment