Csapjunk újra a lovak közé!

2017. december 22. írta: Csapoati
Motorsport Manager 2

Márciusban mi is írtunk a Motorsport Manager PC-s változatáról. Most a két évvel korábban megjelent mobilos változat kapott egy utódot 2-es számmal, ami azonban inkább a PC-s verzióra hasonlít.

androidra-is-megerkezett-a-motorsport-manager-2_1.jpg

Az első mobilos változatot nagyon szerettem, igazi unikum volt a sok tipikus mobiljáték között. Egyrészt nem volt ingyenes, másrészt a játékon belüli mikrotranzakciók (IAP-k) is elég limitáltak voltak benne (konkrétan csak játékbeli pénzt lehetett venni, de azzal pont a saját szórakozásunkat rontanánk el...). Nekem mindig is szimpatikusabb volt ez az üzleti modell, így nagyon örültem, amikor kiderült, hogy a második rész is hasonló módon fog megjelenni. Nos, annyiban nem teljesen igaz ez, hogy bár most sem kell semmiféle IAP ahhoz, hogy végigvihessük a játékot, a szerkesztőért fizetni kell. Ezt nem teljesen értem őszintén szólva. A modolható játékok (mint pl. a MM PC-s változata is) általában jobban megfogják a playereket, itt meg nyugodtan lehetett volna nem hivatalos FIA modot is készíteni - ahogy ez meg is történt a steames változatnál.

screenshot_2017-11-26-18-43-55-713_com_playsportgames_mmm2017_1.png

Nézzük meg inkább, hogy miben fejlődött a játék az előző részhez képest, illetve mivel lett egyszerűbb a PC-s változatnál! Az első, ami feltűnik a mobilos veteránoknak, hogy az interface teljesen megváltozott, a PC-seknek ismerős lesz. Persze nem egy az egyben ültették át, a felület teljes mértékben érintéshez optimalizált. Mindenesetre ez nagy előrelépés, az előd elég ingerszegény volt ilyen téren. A grafika is ismerős lesz, a versenypálya szinte teljesen úgy néz ki, mint a "nagytestvérben" (3D-s, szép), az autók viszont az első részhez hasonlóan csak számokkal jelzett körök. Ez ugyan kár, mert mindig jó nézni a saját festésünkkel színezett autókat, de talán jó hatással van a "gépigényre". Egy Snapdragon 625-ös SoC-cal felszerelt telefonon jól futott alapvetően a MM2, egyedül a más appra váltás majd visszatérés után volt érezhető alacsonyabb fps - persze ez lehet a telefon hibája is.

screenshot_2017-11-28-16-24-14-576_com_playsportgames_mmm2017.png

A célok persze változatlanok maradtak: a formaautók 3 kategóriájának leggyengébbikében kezdünk, hogy aztán majd a királykategóriában is a trónra ülhessünk. Ez nem lesz könnyű, de azért lényegesen könnyebb, mint az asztali változatban. Itt nem kell törődni azzal, hogy a főnök milyen véleménnyel van rólunk, ugyanis most mi vagyunk a vezetői pozícióban. A versenyzők és a mérnökök sem hisztiznek annyit, valamint a váratlan esemény is kevesebb. Ráadásul egy versenyhétvége is jóval rövidebb, nem kell a beállításokhoz hozzászoknia a pilótáknak (nincs is szabadedzés). Nincs is ezzel semmi gond, egy mobilos játéknál ne is tartson egy menet 10-15 percnél tovább, ez itt teljesül is. Még így is jóval összetettebb lett a játék, mint az első rész, ami rá is fért. A karrieren kívül még egyszerű versenyhétvégén is részt vehetünk, vagy különböző kihívásokat is lehet teljesíteni (például az egyiknél minden körben kiesik az aktuális utolsó helyen álló pilóta a versenyből!).

Szerencsére a siker érzése megmaradt, hihetetlen jól tud esni az embernek, amikor egy-egy ügyes boxkiállással, vagy a fokozatos fejlesztésnek és a spórolásnak köszönhetően ér el győzelmet, vagy nyer bajnokságot. Ez az, amiért szerintem mindenképp megéri a motorsport szerelmeseinek a játék az 1390 Ft-ot.

A jó hír, hogy a karácsonyi akciózásnak hála, pár napig csak pár száz forintért zsákolhatjuk be, szóval ha megjött a kedvetek, akkor ez a tökéletes alkalom a vételhez.

Ha belegondolunk egy jobb IAP-s játékban ennek többszörösét is könnyen el lehet költeni, szóval szerintem teljesen korrekt az árazása. Aki szeretné megvásárolni, az itt teheti meg: Google Play, iOS. Nálam mindenképp ajánlott a játék!

komment