2017. október 30. írta: ayo
Címkék: indie film érkezik
Érkezik a Papers, Please rövidfilm!

Bizonyára sokan érezték már egy-egy játék után a vágyat, hogy milyen jó lenne mozivásznon is végigélni az adott történetet. A legtöbb komolyabb cím szinte ordít az adaptációért, de valószínűleg a Papers, Please esetében senki se gondolta volna, hogy megfilmesítik.

papers_please_short_film_2.png

Hogy mi is az a Papers, Please? Egy rendkívül egyedi határőr szimulátor. 1982-ben járunk, amikor a kommunista Arstotzka 6 éves háborúja Kolechiával véget ért és ismét megnyílt a határ. A mi feladatunk az újonnan érkező bevándorlók ellenőrzése az egyre nehezebben átlátható dokumentumok átvizsgálásával, hogy ne engedjünk be terroristákat, csempészeket, kémeket stb.
A játék továbbra is a blog egyik kedvence, szóval ha valakinek kimaradt volna, akkor mindenképpen szerezze be, az egyik legjobb indie szimulátor játék a mai napig.

papers_please_short_film.png

Az év elején pletyka szinten, majd pár képpel is megerősítve jött a hír, hogy készül a film. Az igényes képek után viszont pár hónapig semmi anyag nem jött egészen mostanáig, amikor is kijött a végleges trailer, ami egyébként meglepően minőségi anyagnak tűnik.
A fejlesztő, Lucas Pope egyelőre annyit közölt, hogy a film nagyjából 10 perces rövidfilm lesz, ami remélhetőleg év végén fog megjelenni. A filmnek Facebook oldala is van, ahol a legfrissebb infókat lehet olvasni, de természetesen én is be fogok számolni majd a megjelenésről, addig is: Glory to Arstotzka!

komment