Papírjáték, amit nehéz lesz letenni: Kami

A State of Play indie csapatot még a Lume idején ismertem meg. A lume egy kisebb point and click kalandjáték, aminek minden részét kézzel készítették el papír és kartondobozok segítségével.

kami2_2.jpg

A Kami (japánul papír) egy érdekesebb mobilra készített logikai játék, szintén handmade stílusban. A játékmenet a következő: adott egy többféle színből álló pálya, amit nekünk a lehető legkevesebb lépésből kell átvarázsolunk egyszínűvé, az alsó paletta segítségével. Ez kezdetben könnyű lesz, majd folyamatos csavarokkal nehezíti a játék a dolgunkat.

A kézzel készített grafikának és a részletes animációknak köszönhetően élvezet minden egyes mozdulata a játéknak. Gyöngyőrű, ahogy a papírdarabkák mozognak. Zeneileg a nyugalom és a zen világa dominál, ami egy idő után szükséges is lesz, hiszen volt egy pár pálya, amin én is sokat szenvedtem.

kami2.jpg

Az első rész iOS-en pár száz forint, Androidon pedig demó van, ahol a többi pályáért már fizetni kell.
A jó hír, hogy tegnaptól elérhető a márciusban megjelent második rész Androidra is, ami szerencsére egyezik az iOS ingyenes verziójával, tehát teljesen ingyen játszhatjuk végig mind a 114 puzzle-t.
A második részbe került pár extra dolog is, mint a Daily Challenge és a Puzzle Builder. Utóbbival nem csak mi készíthetünk puzzle-t, hanem több mint 1 millió játékos által készített puzzle-t is játszhatunk, tehát bőven van élet az alapjáték után is.

Az ingyenességnek természetesen megvan az ára. Netkapcsolattal folyamatos reklámokat fog dobni minden pálya után, tehát 4G-vel nem érdemes játszani, offline viszont teljesen reklámmentes, szóval csak a mobiladatra lehet maximum káros. Egyébként vannak még segítségek is, amit viszonylag rendesen ad a játék, de persze ha elfogyna, akkor lehet venni; nekem nem volt rá szükség, de azért volt egy-két pálya, amin több napig vagy hétig ültem segítség nélkül.

Kami: Android | iOS  Kami 2: Android | iOS

A Kami tökéletes egy ujjas mobiljáték, amit bármikor elővehetünk vagy abbahagyhatunk. Kevés az ilyesfajta minőségi játék telefonra, ezért mindenképp az erősen ajánlott kategóriába sorolnám. Jó játékot!

komment