Tanulmányi kirándulás a tipográfia világában.

2017. augusztus 09. írta: ayo
Type:Rider

A Type:Rider nem egy szokványos platformer, inkább egy rövid tanulmányút a betűtípusok világában. Éppen emiatt érdekes lehet azoknak, akik vonzalmat éreznek a tipográfia iránt vagy csak simán kedvelik a designos, könnyedebb művészeti indie játékokat. A rendkívül ötletes, látványos pályáknak köszönhetően pedig még azoknak is ajánlani tudom, akik tisztában vannak a tipográfia történetével.

type_rider.jpg

Szóval a játék nagyjából összefoglalja a tipográfia történelmet és a fontosabb állomásokat az adott kor betűtípusával és hangulatával. A célunk, hogy a kettőspontot irányítva minimális platformer tudással eljussunk a pálya végére a betűtípus ABC-jén keresztül. Az ABC betűket a pályák során be lehet gyűjteni, emellett minden pályán van egy rejtett & jel is.
Játékmenetileg nem sok innovációval fogunk találkozni, sőt néha kicsit kellemetlen a kettőspontot irányítani, de bele lehet jönni. Egyébként ez a része teljesen a háttérbe szorult, inkább a látvánnyal és a betűk történelmével szeretnének minket elkápráztatni a készítők.

Összesen 8 pályát tartalmaz a játék, plusz van egy extra bónusz pálya, amit mindenképp érdemes megnézni, mert nagyon poén. A 8+1 pálya nagyjából 2-3 óra alatt bőven teljesíthető, plusz 1-2 óra alatt pedig meglesz a maradék ABC és a titkos “&” jel is.
A játék alapára nem olcsó, de szinte folyamatosan kapható akciókban, csomagokban akár Steamre, akár mobilokra. Ha kicsit is érdeklődsz a téma iránt, akkor érdemes kívánságlistára tenni és kivárni egy jobb akciót.

Android | iOS | Steam

komment