Hangulatos verseny a Nappal

2017. augusztus 01. írta: ayo
Race The Sun

Ez a játék az, amit ránézésre a kategóriája miatt évekig passzoltam, mondván nem vagyok a rage játékok híve. A legtöbb ilyen stílusú játékot 1 perc után alt+F4-gyel kilövöm és törlöm, mert annyira fel szoktak bosszantani. Az évek során számtalan akcióban és ingyenes promóban szerepelt a játék, így hát akarva-akaratlanul bezsákolódott a könyvtáramba és ha már ott van, akkor gondoltam megnézem pár percig, hogy menjen-e a Trash kategóriába vagy sem.

race_the_sun_3.png

A Race The Sunt nem hiába szeretik sokan. Pár perc alatt megváltoztatta a véleményemet és bemutatta a játék valódi oldalát. Idegesítő feszültségek helyett egy kellemes nyugtató játékmenetet kapunk, ami alapvetően ennek a stílusnak az ellentéte. A nyugtató játékmenetet pedig az egyszerű, letisztult designos pályák, a finom, precíz mozdulatok és a hozzászerzett hangulatos zene teszi tökéletessé.

Hamar megtetszett a játék hangulata, de azt éreztem, hogy ezekhez a brutális gyorsaságú reflex dolgokhoz kevés leszek. Aztán pár régió kipörgetése után megértette velem a játék, hogyha bizonyos elemeket ismerünk az adott szinteken, akkor nagyjából menni fog minden. Nézzük meg röviden miről is van szó.

Az alapvető felállás, hogy egy repülővel kell kerülgetni elemeket miközben kisebb feladatokat oldunk meg. A repülőnk napenergiával működik, tehát árnyékos helyeken lassulunk, ha pedig lemegy a nap akkor végleg leáll a gépezet és kezdhetjük újra. Ezekre folyamatosan kell majd figyelni, boostereket felszedni és a többi, de ami nagyon tetszett a játékban, hogy nem az a cél, hogy minél tovább menjünk, hanem hogy a kisebb feladatokat végre hajtsuk: szedjél fel 10 boostert egy körben, csak balra fordulj és még sok hasonló.
A játék során a járművünk is fejlődik, összesen 25 szint van. A fejlődés során új boostereket, upgrade-eket kapunk, amikkel személyre szabva könnyíthetjük meg az adott feladat teljesítését.

race_the_sun_2.jpg

A régiók mindig egy minta szerint épülnek fel, ami vertikálisan és horizontálisan ismétlődik, tehát csak rá kell érezni minden régió elején a felépítésre és onnantól már a fejünkben lesznek a kanyarok. Minden régiónak megvan az adott nehézsége és elemei, tehát ezeket is kezdésként ki lell ismerni, később már nem fog akkora meglepetést okozni, ha 50 guruló kövön kell keresztül menni vagy vakító bombákat kell kerülni, miközben minden összedőlni készül.
Emellett később random helyeken lesznek portálok, amik azonnal az adott régió végére visznek vagy egy extra, amolyan bónusz régióra. A bónusz szinteket a közösségből válogatják ki és 24 óránként cserélik. Ezek teljesen eltérnek a játéktól, nagyon igényesek és izgalmasabbak többnyire.

race_the_sun_1.jpg

És a végén jön a lényeg! Nem csak a bónusz régiók változnak naponta, de mindennap az összes régió is random változik, tehát hiába betanultuk egy nap 4-5 szintjét, holnap már teljesen más szintek lesznek, csak ahogy feljebb is írtam, az adott régió elemei lesznek ugyanazok, szóval ez szintén nagyon sokat dob a játék szavatosságán.

Ha pedig kimaxoltuk a feladatokat és további kihívásra éhezünk, akkor van egy csodálatos apokalipszis mód, amit én inkább hanyagoltam és inkább a mókásabb labirintus módot nyomogattam párszor a végén, ahol random útvesztőkön kell haladni miközben a pálya elfogy.

A Race The Sun egy rendkívül kellemes csalódás volt számomra. A kezdeti nem szeretésből összesen 10 óra szórakozás lett a vége. A játékot szinte minden rendszeren lehet játszani, akár mobilon is, de én azért a gamepadet ajánlom, ha már választani lehet.

A kezdő 10 eurós ára kicsit húzós, de szerencsére sokszor szerepel 1 dolláros csomagokban és volt már ingyen osztogatás is, tehát érdemes várni egy jobb akcióra, de simán lehet hogy ott van nektek is a könyvtáratokban, csak nem mertétek még kipróbálni. Hát most itt az alkalom, hogy versenyezz a Nappal!

komment