Snipperclips

Ha valaki meghallja a Nintendo Switch nevet, akkor az nagy valószínűséggel a Zelda - Breath of the Wildra fog asszociálni és jogosan, hisz jelenleg ez a fő játék, ami eladja a Switch-ek javát. Szerencsére azért bőven érkeznek címek minden hónapban a Nintendo új konzoljára és ezek közül az egyik a jelenlegi cikkalanyom, a Snipperclips. 

snipper1.jpg

Vágjunk bele!

A Snipperclips első ránézésre egy végtelenül egyszerű és aranyos logikai játék, amit leginkább ketten vagy többen lehet (érdemes) játszani. A lényeg, hogy van két (később négy) aranyos kis figuránk, amikkel tudunk közlekedni, ugrálni, forogni, lábujjhegyen állni vagy épp guggolni és a testünket tudjuk használni gyakorlatilag ollóként, hogy a társunkat "személyre szabhassuk". Ahol és ahogy a mi testünk a partnerünk testét metszi, ott és úgy fogunk belőle kivágni egy darabot, majd az így megmaradt testünkkel kell egymást segítve megoldani a logikai/ügyességi feladatokat.

snipper3.jpg

Csak a képzeletünk szab határt!

Számtalan feladat kapott helyet a játékban, szóval az ollózás mesterséget igen komoly szintre kell fejlesztenünk. Van egy fogaskerék, amit meg kell tekerni? Vágjunk ki egymásból fogaskerekeket, hogy meg tudjuk hajtani! Egy labdát kell elvinni A-ból B-be? Vágjuk egymást kosárformájúra, amibe beleeshet a labda, hogy szállítani tudjuk. Ugyanezt megtehetjük a folyadékokkal is. Tartályra van szükség? Vágjuk egymást tartályalakúra, amiben már tudjuk tárolni a folyadékot. Hiányos egy rámpa? Semmi gond! Használjuk a testünket, hogy kiegészítsük a rámpát. Lesz olyan eset, hogy a testünkkel kell kiadni egy alakzatot, de van, hogy egy nagy téglából kell a testünkkel kivágni egy alakzatot.
Rengeteg ilyen és ehhez hasonló feladatot kell megoldanunk a Snipperclipsben és ami még jobbá teszi, hogy a kis karaktereink minden mozgásra, ugrásra, vágásra rettentő humoros arcmimikával reagálnak. 

snipper2.jpg

A játékban lévő feladatok nagyon jó és egyenletes nehézségi görbét követnek. Az elején minden alap mozdulatot megtanít nekünk a játék, amik elegendőek is az első néhány pálya megoldásához. Ahogy egyre több pályát oldunk meg, egyre jobban oda kell figyelni, hogy mit és hogyan vágunk. Itt már nem fogja a kezünket a játék, de mivel kellemesen adagolja a játék az újdonságokat, szép lassan egyre ügyesebbek és ügyesebbek leszünk, ami által a komolyabb feladatokkal is meg fogunk tudni birkózni. Erre egyébként szükség is van, mert a játék második felében, de még inkább a harmadik harmadában, már elég nehéz feladatokat kell megoldani. Nekünk is volt olyan, amin 15-20 percig is gondolkodnunk kellett, hogy mégis hogyan kéne egyáltalán nekilátni az adott feladatnak.

snipper.jpg

A tartalom

Talán ez a játék leggyengébb pontja. Összesen három világ van benne 15-15 pályával. Ezen kívül még kb. 15 ilyen kis mellékfeladat van a játékban, amiket a már meglévő tudásotokkal kell megoldani. Továbbá van még benne három játékmód, amiket ketten vagy akár négyen is játszhatunk. Van egy kosárlabdás, egy léghokis és egy "bunyós" is, ahol egymást kell szó szerint szétvágni. Ezek szerintem nagyon jópofák csak kevés, beletehettek volna még néhányat. Mindezeket egybevéve nagyjából nyolc óra alatt kényelmesen ki lehet pörgetni.

A kevés tartalom miatt nem mondom hogy kihagyhatatlan, de szerencsére a 6 000 forintos kezdőára nem olyan vész, ha szeretnétek a haverokkal egy jót szórakozni a Switch-nek köszönhetően bárhol, akkor érdemes elgondolkodni rajta, egy jó akcióban pedig egyenesen ajánlott a beszerzése.

komment