E3 2017 - Microsoft és Bethesda röviden

Az idei E3 második napja rendesen meg volt pakolva játékokkal. Lezajlott a Microsoft és a Bethesda konferenciája is, ami megmutatta, hogy a következő egy évben sem fogunk nagyon unatkozni.

Microsoft


Xbox One X
Alighanem sokan várták már az Project Scorpio leleplezését. Az új gép az Xbox One X nevet kapta és ő lesz a jelenleg legerősebb konzol a piacon. Az ára 499 dollár lesz.
Megjelenés: november 7.

Forza Motorsport 7
Mindenki tudott a létezéséről, a hivatalos bejelentésre azonban csak most került sor. A Forza legújabb része Windows 10-re és Xbox One-ra jelenik meg, illetve karácsony környékén jön az Xbox One X verzió 4K/60FPS támogatással. A bejelentő trailer mellé egy 5 perces gameplay-t is kaptunk.
Megjelenés: október 3.

Metro: Exodus
A Metro játékok folytatása immáron open world lesz és a bemutatott videó alapján azt kell mondanom,  hogy a grafikára nem lehet majd panaszunk.
Megjelenés: 2018

Assassin's Creed: Origins
Az elmúlt hetekben hónapokban rengeteg kiszivárgott információ jött a játékról, amiből gyakorlatilag minden igaz volt.
Megjelenés: október 27.

PlayerUnknown's Battlegrounds
A Steamen hatalmas sikereknek örvend a játék, így nem meglepő,  hogy konzolra is érkezik, ám itt jön egy kis érdekesség, ugyanis csak Xbox One-ra, PS4-re egyelőre nem.
Megjelenés: 2017

Dragon Ball: Fighter Z
Néhány nappal ezelőtt ugyan már erről is jött egy szivárgás, miszerint az új DB szakít a mostanában olyan divatos 3D-s megjelenéssel. A hír igaznak bizonyult, amit az E3-as videó remekül prezentál is nekünk, még ha nem is olyan hosszan.

Sea of Thieves
Ismét kaptunk egy videót, amiben a bevezető gameplay-t mutatták be erről az érdekesnek tűnő kalózos coop kalandjátékról, de igazán továbbra se tudtunk meg sokat róla.

Crackdown 3
Ez a játék már szintén nagyon régóta készül, viszont már nem kell sokat várni. Addig is itt egy videó, amiben kedvenc Old Spice-os figuránk is feltűnik. A játék Windows 10-re és Xbox One-ra jelenik majd meg.
Megjelenés: november 7.

Life is Strange: Before the Storm
Nem tudom megállni. Hihetetlenül örülök ennek a játéknak. Az első része nagyon jól sikerült, így nagyon várom a folytatást. Szerencsére bejelentették, hogy készül, így már csak várni kell egy kicsit.
Megjelenés: augusztus 31.

Emellett rengeteg thirdparty és indie játékot is mutattak, itt vannak a kedvenceink

Super Lucky's Tale
The Last Night
The Artful Escape
Ashen
Ori and the Will of the Wisps

A végére pedig egy one more thing: original XBOX kompatibilitás. Éljenzés.

Anthem
Utoljára pedig nem maradt más, mint a Bioware új címe, az Anthem, amit tegnap az EA eventen harangoztak be. Most végre betekintést kaphatunk ebbe az eszméletlenül menő játékba, ami talán elfedteti mindenkivel a Mass Effect: Andromeda minden hibáját:

 A teljes Microsoft konferenciát itt tekinthetitek meg: 

 

Bethesda


DOOM VF
Úgy tűnik, a Bethesda sem akar kimaradni a VR partiból, így számos korábbi játékába tesznek VR támogatást. Az első ilyen sokak örömére a DOOM lesz és ami még dicséretes, hogy nem az alapjátékot kapjuk, hanem bővített kiadást.
Megjelenés: 2017

Fallout 4
A DOOM-hoz hasonlóan a Fallout sorozat legújabb tagja is megkapja a maga kis VR támogatását, szóval ha valaki a közeljövőben újrajátszaná, az majd VR-ban is megteheti. 

Dishonored: Death of the Outsider
Szerencsére a Bethesda sem csak a VR-os frissítéseit hozta. Bemutatta a Dishonored: Death of the Outsider kiegészítőt, amiben egy teljesen új karakter bőrébe bújhatunk majd. Még nagyobb öröm hogy a futtatásához nem kell majd az alapjáték, ugyanis standalone cucc.
Megjelenés: szeptember 15.

The Evil Within 2
Ez a játék sem úszta meg a szivárgást, így egyáltalán nem okozott meglepetést a hivatalos bejelentés. A PC-re, PS4-re, és XO-ra megjelenő játékra még várni kell, de addig is kaptunk egy remek kis kedvcsinálót. 

Wolfenstein II: The New Colossus
Már tavaly volt róla szó, hogy folytatást kap a reneszánszát élő Wolfenstein széria, így nem volt nagy meglepetés ennek sem a bejelentése. Ám a trailer nem a megszokott, nem lövöm le a poént, tessék megnézni.
Megjelenés: október 27.

A teljes Bethesda konferenciát itt tekinthetitek meg:

Ennyi is lett volna az utóbbi két konferencia. Nektek mi tetszett a leginkább? Esetleg vártatok valamit, ami végül nem került bejelentésre? Vagy volt valami amire nem is számítottatok, mégis jelen volt? Írjátok le bátran!

2 komment