A kedvenc nintendós mobiljátékom

Fire Emblem Heroes

Ahogy már korábbi posztomban is beszámoltam róla, február elején megjelent a Fire Emblem Heroes, aminek nagyon örültem és azóta is nyomogatom lelkesen. A poszt apropója, hogy a napokban jutottam el egy olyan szintig, amikor már úgy éreztem, hogy minden lényeges dolgot elértem a játékban, úgyhogy itt az ideje egy kis összefoglalónak.

fire-emblem-heroes-header-2.jpg

Először is a játék teljesen élvezhető Free to Play játék. Nulla forintból is teljes élményt ad, nincsenek kemény megkötések, sőt! A játék folyamatosan dobálja a bónusz itemeket, mint például az energia feltöltést is, tehát ha ésszerűen haladunk előre, akkor előbb fog lemerülni a telefonunk, minthogy a játék mondaná, hogy nincs tovább. Nekem most is tele van a zsákom ilyen itemekkel, nagyon ritkán kellett felhasználnom őket, általában bőven elég volt az energia, amit adott a játék.

Általában napi 30 percet simán el tudtam vele lenni, ha mondjuk vártam valakire vagy épp utaztam; tömegközlekedésre amúgy kiválóan alkalmas egy ujjas, körökre osztott játékról van szó, tehát a legtöbb helyzetben játszható.

A játék egyik fő fizetőeszköze, az orb, amelyekkel hősöket szerezhetünk. Természetesen orbot lehet venni valódi pénzért is, de szerencsére ezzel se lesz gond, mert ha napi szinten játszunk, akkor a napi bejelentkezés után rendesen kapjuk őket. Emelett vannak állandó, heti, havonta változó feladatok is, amik teljesítése után szintén kaphatunk akár orbot, és persze ott a Story mód, aminek minden egyes szintje után egy orb jár. A Story mód viszonylag hosszú és 3 fokozatos.
Szóval bőven lesz orbunk, hiszen napi 2-3 már azért is jár, ha bejelentkezünk vagy pár meccset játszunk. Az orbokat érdemes 20-asával költeni, mert akkor egymás után 5 hőst idézhetünk meg az egyébként 5 orb / 1 hero summon ár helyett.

A Fire Emblem Heroes a rendes verziókhoz képest teljesen lebutított, rövidebb, egyszerűbb küzdelmekre lett kiélezve, ami mobilos könnyedséget adott az egész játékmenetnek. Ez a komolyabb játékosoknak nem biztos, hogy hosszú távon izgalmas lesz, de arra tökéletes volt, hogyha épp volt időm és kéznél volt a telefonom, akkor kizárólag ezt nyomtam és semmi mást. A Nintendónak meg tökéletes eszköz arra, hogy belépődrogként rászoktassa a játékosokat a sorozatra, hogy menjenek tovább a következő szintre, azaz vegyenek Nintendo konzolt és Fire Emblem játékot.

fire_emblem_ios_android_-3633326.jpg

A Story módot viszonylag könnyen lehet teljesíteni. A folyamatos haladással folyamatosan gyűlnek az orbok, kis szerencsével begyűjtünk újabb és újabb 5 csillagos hősöket és fejlődünk rendesen 40 LVL-ig, ami után már nem sok gondunk lesz még a nehezebb szintekkel sem.

A Story mód mellett vannak napi Eventek, ahol karaktereket nyerhetünk. Ezekből léteznek könnyűek és nagyon nehezek is. A nehézség itt abban rejlik, hogy a játéknak azonnal vége, ha bármelyik karakterünk elesik a csatatéren. Ez egy 30-40-es szintű feladatnál még kimaxolt karakterek mellett is kemény feladat, hiszen pontosan ismerni kell az ellenfél csapatát, ami ellen össze kell állítani a legjobb csapatot és persze vérbeli taktikázás az egész, hogy túlélje az összes karakterünk a küzdelmet.

fireemblemheroes2.jpg

Ezek mellett egyszerű Training pályákat lehet nyomni, ami a szintezéshez szükséges, eközben pár napos player vs player meneteket is lehet tolni az Arénában, ahol más játékosok csapata ellen játszhatunk. Itt a díjazást a featherben, azaz a madártollban mérik, ami a hősök rangjának növelésére lesz jó, amit pedig csillagokban jeleznek.
Talán ez a legnehezebb része a játéknak, mert ha nem jön ki a számunkra fontos hősből 5 csillagos verzió, akkor sajna tápolni kell rendesen. Minden 20-as szint után madártollal kell növelni a rangot, az utolsó ötödik csillaghoz 20 000 madártoll kell, ami több hét gyűjtés is lehet, szóval nem ez volt az a funkció, amit gyakran használtam, de legalább 2-3 kedvenc karakteremet sikerült 5 csillagosra feljavítani, ha már a Summon Stone-nál nem volt szerencsém.

Van még egy Voting Gauntlet mód is, ahol ismét orbokat lehet bezsebelni. Ez egy időnként megrendezett bajnokság, ahol nem saját csapattal harcolunk, hanem minden eseményre adott csapatból kell választani egy leadert. Minden győzelem után a csapat pontot kap, majd a legtöbb pontot kapó csapat jut tovább. Itt mondjuk leginkább csak ki kell választani a népszerűbb leadert és akkor biztosan a mi csapatunk lesz a nyertes, mert azzal lesznek a többiek is. Ezért annyira nem izgalmas ez a mód, viszont rendesen adja az orbokat és legalább játszhatunk általunk nem birtokolt hősökkel is.

fire_emblem_ios_android.jpg

Ha mindent jól csinálunk, akkor rendesen fejlődnek a karakterek, feloldhatjuk a skilljeiket és haladunk előre a Story mód legnehezebb feladatain, de persze sokaknak a játék lényege inkább az, hogy begyűjtsük és kimaxoljuk a kedvenc karaktereinket, akik többnyire szexi csajok (waifu) lesznek egy szál rongyban.

Megjelenés napja óta nyomogatom és nagyjából pár napja értem el azt a szintet, hogy a kivittem a Story összes fejezetét minden fokozatban, minden eventet megcsináltam és kimaxoltam az összes számomra fontosabb karaktert, szóval innen már nincs nagyon hova menni.
A játékhoz amúgy hetente jönnek frissítések, új karakterek, story kiegészítések vagy a nem rég megtartott húsvéti speciális event pályák, ahol húsvéti témás pályákon szexi nyusziruhás csajok ellen kellett harcolni és természetesen ezek az extra karakterek esemény végéig beszerezhetőek voltak. Tehát a kontent folyamatos, de inkább azoknak lesz ez izgalmas, akik szeretnek gyűjtögetni, mivel a játék azon a szinten, ahol én járok már nem sok érdekességet tud mutatni.

fire_emblem_heroes_bunny_easter.jpg

Tuti el fogom indítani a következő hetekben is a játékot, de nekem már valami komolyan anyag kéne, hogy ismét le tudjon kötni hetekig, hónapokig a játék. Az eventekre biztosan fel fogok nézni, de szerintem lassan visszatérek a SquareEnix vonalhoz, mert még ott is van lemaradásom, minden esetre nagyon örülök, hogy végre eggyel több színvonalas mobiljáték van a piacon.

A Fire Emblem Heroes számomra az első minőségi Nintendo mobiljáték, ami napi szinten közel 2 hónapig le tudott kötni. Rendkívül élveztem minden percét és tényleg csak ajánlani tudom, hiszen ritkán lehet hasonló igényes játékkal mobilon játszani, pláne úgy, hogy 1 forintot se kell költeni. Waifu szerelmesek és körökre osztott stratégia kedvelőknek pedig egyenesen kötelező.

A játékot itt tudjátok beszerezni: Android | iPhone

komment