Na vajon mi tetszett a legjobban a Switch prezentációban?

Nem a Switch, hiszen a októberi trailer után nagyjából már láttuk a lényegét. Nem az új Mario, mert arra számítottam és tudtam hogy jó lesz. Nem az újabb Zelda trailer, bár egy ilyet szívesen látnék a polcomon:

the_legend_of_zelda_breath_of_the_wild_master_edition_1920.jpg

Az igazi érdekesség számomra az volt, amikor a prezentáció végén mutattak egy kisebb összeállítást a jelenleg érkező játékokról. Ez volt az egyetlen pillanat, amikor megnyomtam a stopot a lejátszón:

ultra_street_fighter_2_switch.PNG

Igen, ez a 25 éve kiadott Street Fighter II folytatása, na ez teljesen váratlan volt!
Az Ultra Street Fighter II az utolsó SFII, a Super Street Fighter II Turbo folytatása, ezért a The New Challengers alcím után a The Final Challengers alcímmel tér vissza. A játékban az alapkarakterek mellett játszható Akuma, Evil Ryu és Violant Ken és mivel a Super Turbo rész utáni, ezért a Super Combo funkciót is tartalmazza a játék mindenki nagy örömére.

A játékban egy teljesen új opció is helyet kapott, ahol ketten a CPU ellen is harcolhatunk, emellett a klasszikus pixel verzió mellett felújított HD grafikát is választhatunk, ami hasonló a 2008-as SSFIIT HD Remixhez.
A Switch-nek hála nem csak otthon játszhatunk, hanem bárhova magunkkal vihetjük a játékot és játszhatunk lokál multit a barátokkal, ami azért nem kicsit menő dolog.

Az USFII mellett még bemutattak egy új, Switch-re készülő Bombermant és Puyo Puyo Tetris-t, amik szintén ezt a klasszik vonalat követik.

puyo_puyo_tetris_bomberman_switch_nintendo.PNG

Nekem ez a vonal nagyon tetszik és nem csak azért, mert az első Nintendóm egy SFII kiadású SNES volt, hanem mert ezek tipikusan azok a minőségi játékok, amikkel több órát el lehet tölteni haverokkal és hála a Switch-nek, ezt most már bárhol könnyedén meg tudjuk majd tenni.

1 komment