avagy félvér bérgyilkos hódítani Amerika.

2016. december 08. írta: eszement
A Ubi30 utolsó ingyenes játéka: Assassin's Creed III

Elérkeztünk a Ubi30 sorozat legutolsó játékához, amit ingyen be lehet zsákolni, ez pedig nem más, mint a legendás sorozat III. része (ami valójában az V., de semmiségeken nem akadunk fenn).

ac3_mohikansmall.jpg

Bár a játékosok többnyire egyértelmű véleménye alapján a II. rész tette igazán ismertté ezt a nevet, és a mai napig az egyik legjobban sikerült rész, de tesztünk alanya sem sikerült rosszul :)
Konstantinápoly után ezúttal a nagy kontinensre utazunk térben és időben. A sztori az amerikai történelem hajnalán játszódik, de csak érintőlegesen veszünk részt a történelem "írásában". A cél most is a gonosz, csúnya templomosok legyőzése, bár nem annyira ez a fő irányvonal, mint eddig. Ehhez pedig már nem Eizo karakterét hívják segítségül, hanem egy kimondhatatlan nevű mohikán utódot Ratonhnhaké:ton-t fogjuk megszemélyesíteni (többek között), aki később hallgatva a modern idők hívószavára, már egyszerűen csak a Connor névre fog hallgatni.

Részt veszünk a függetlenségi háborúban, átélhetjük a vadon minden viszontagságát, vadászhatunk, kereskedhetünk, de utunk során a kormánykerék mögött is találjuk magunkat, hogy hajóval vadásszuk le az ellent, pont úgy, ahogy ezt a folytatásban is tehetjük. A vadon hatalmas területe mellett két városban is dolgunk lesz, úgy mint a korai Boston és New-York. Sajnos a sztori első fele elég lineáris, de később már kevésbé lesz megkötve a kezünk és megválaszthatjuk mit és milyen sorrendben teszünk. Lesz egy tanyánk is és csak rajtunk áll, hogy a küldetésekre koncentrálva elhanyagoljuk, vagy segítünk a helyeik ügyes-bajos dolgaiban és felvirágoztatjuk a környéket.

ac3_lovacskasmall.jpg

Sajnos az irányítás az elődeihez képest eléggé leegyszerűsödött és a filmbetétek is megsokasodtak, ennek ellenére a játék élvezhető és gyorsan végigrohanva is legalább 10 óra játékidőt kínál. Viszont ha érdekel a kereskedelem és a környék felfedezése, megismerése, akkor a kimaxoláshoz ennek már a sokszorosa kell majd. A mellé beszerezhető season pass pedig még tovább emeli ezt az értéket (is).

A grafikai motorra sem lehet panasz, bár nem sokat változtattak rajta az első rész óta, azonban főleg az erdős részeken látszik, hogy nagyon szépen ki van dolgozva.

header.jpg

Ugyan a franchise aktuális epizódja abszolút nem sikerült rosszul, azonban az ingyen osztogatás startja annál inkább, sok helyen még most is problémás belépni a Uplay kliensbe és az AC III.-t illetve Black Flaget is sikerült eltüntetni jó pár fiókról a fórumokon szaporodó bejegyzések szerint, de ezt a hibát elméletileg már kijavították azóta. Azonban a szolgáltatás nagyon köhög, ami nem túl jó pont a szörnyen félresikerült adventi naptár mellett.

Bár ez nem lesz mindenkinek elég a franciák iránti szimpátia visszaszerzésében, azért remélhetőleg többen is örülni fognak ennek a játéknak, ami kellemes kikapcsolódás lehet a karácsonyi őrjöngés visszaszorítására, vagy a sokadik kajakóma átvészelésére :)

Az AC III.-t egészen szilveszterig lehet beszerezni a szokásos Ubi30 oldalról vagy a Uplay kliensből, Uplay fiók megléte mellett.

 JÁTÉK! JÁTÉK! JÁTÉK! JÁTÉK! JÁTÉK! JÁTÉK! JÁTÉK! JÁTÉK! JÁTÉK! JÁTÉK!

Sajnos ismét nem tudtam nyertest hirdetni, mert senki sem találta el a pontos részt (ne aggódjatok, én is egészen másikra tippeltem), így a nyeremények átvándorolnak a következő játékig, azonban most is rengeteg játékot sorsolunk épp, aminek fődíja nem más, mint egy Grand Theft Auto V! Ehhez semmi mást nem kell tennetek, mint lájkolni a Facebook oldalunk és kommentben leírni az általatok nyerni kívánt játékok listáját.

Sok szerencsét!

komment