A Beyond Good & Evil az Ubisoft következő ingyenes játéka!

Az Ubi30 keretein belül az autópályák világából újra visszatérünk az antik játékok földjére. Ezúttal is egy igazi klasszikust kapunk kézhez, méghozzá egy 13 éves játékot, melynek a címe: Beyond Good & Evil. Pontosabban annak a HD változatát, ami szintén csak pár éves és manapság is teljesen megállja a helyét.beyond-good-evil_logo.jpg

A franciák ezzel egy remek kis kaland-logikai játékot tettek le az asztalra, amiben Jade egy harcművész-fotóriporter, nevelőapja társaságában (aki egy disznó) göngyölít fel egy egész bolygóra kiterjedő összeesküvést a jövőben. Az előző játékokhoz képest itt a sztori az, ami igazán lényeges, és ami ahhoz a Michel Ancel nevű úriemberhez köthető, aki a Rayman játékok atyja. Ez sok mindenben érezhető a grafikán át az irányításig. :)

beyond-good-and-evil-hd-1.jpg

Ha már a grafikánál tartunk: Hillys bolygó nagyon szép hely, tele változatos, élettel teli területekkel. Kapunk itt várost az ötödik elem mintájára, repülő autókkal, hidroplánnal átszelhető utakat, barlangokat, földalatti területeket és mindent, ami szem-szájnak ingere. Külön hab a tortán a napszakok változása is. A területek szépen kidolgozottak, időnként olyan érzése van az embernek, mintha az avatar világába csöppent volna, ahol minden izeg-mozog és világít.

beyond-good-and-evil-hd-5.jpg

A területek sokszínűsége mellett az állatvilág is egészen különleges, melynek felfedezése a játék egyik lényeges pontja, hiszen Jade egy fotóriporter, akinek meg kell örökítenie a változatos tájakat, növényeket és állatvilágot, cserébe kapunk pénzt és gyöngyöket, amikből mindenféle hasznos dolgot vehetünk. A játékban nagyon sok az átvezető animáció, videó és viszonylagos erőszakmentessége és a logikai fejtörők miatt kisebbeknek is merném ajánlani. Ha már grafika, a játék indítása előtt a beállításokat indítsátok el, és a felbontást és a különböző grafikai beállításokat nyugodtan felhúzhatjátok, azonban az advanced fülnél a compatibility settingset célszerű manualon hagyni és kikapcsolva azokat, amiket a program alapból kikapcsolna, különben úgy fog villogni meg ugrálni a kép akció közben, mint egy megvadult diszkólámpa.

A második rész amúgy évek óta készül, bár 1-2 képen és videón kívül még mást nem láttunk belőle, de állítólag Ancel nagyon kitartóan dolgozik rajta.

Beszerezni természetesen a szokásos helyről lehet, Uplay account birtokában egy teljes hónapig, ami november 11-e körül fog lejárni. Bátran ajánlom, hogy mindenki tegyen vele egy próbát, aki szereti a kaland játékokat logikai fejtörőkkel és minijátékokkal teletűzdelve :)

ubi30small.jpg

JÁTÉK! JÁTÉK! JÁTÉK! JÁTÉK! JÁTÉK! JÁTÉK! JÁTÉK! JÁTÉK! JÁTÉK! JÁTÉK!

Az előző posztban és a Facebook csoportunkban meghirdettünk egy játékot, amelynek a győztese: (dobpergés)

Szabó Zoltán!

Gratulálunk neki :) A játék pedig folytatódik, és egyre izgalmasabb, hiszen már csak 2 hónap van hátra az UBI30-ból :)

Szóval tippeld meg a következő játékot, amit az Ubisoft ingyenessé fog tenni, (itt a poszt alatt vagy a Facebook oldalunkon) és a helyes megfejtők között értékes Uplay játékot sorsolunk ki. Nem csak a széria érdekel (ha van), hanem a pontos cím is!

A választható nyeremény pedig: Child of Light, illetve az előző játékból megmaradt egyik játék (Tom Clancy's Splinter Cell® Blacklist vagy a Far Cry 3)

 

 

4 komment